Waarom SEO?

//meer bezoekers voor uw website

JA, ik wil  hoger scoren in Google

Waarom kiezen voor SEO?

Bij Applic Group zijn we er heilig van overtuigd dat SEO de basis vormt van een goed presterende website. Door uw website te optimaliseren zullen zowel zoekmachines als uw uiteindelijke bezoekers beter begrijpen waar uw website over gaat.

 

Niet helemaal zeker? Na het lezen van de volgende 6 argumenten begrijpt u waarom SEO belangrijk is voor uw website.

De beste website

SEO – uw garantie voor de best mogelijke website

Zoekmachines geven de voorkeur aan websites die voldoen aan de belangrijkste technische voorwaarden. Een website of webshop die daarbovenop een relevant en consistent verhaal brengt, wordt al snel een autoriteit binnen zijn sector. Websites die hoger scoren in Google zijn steeds websites die zowel gebruiksvriendelijk als toegankelijk zijn.

 

Responsive webdesign, snelle laadtijden, beveiliging (SSL/TLS), duidelijke navigatie, samenhangende en relevante inhoud vormen de basis van elke zoekmachine optimalisatie.

24 / 7

Online promotie – Dag in, dag uit

Uw website wordt nooit moe, is nooit ziek en staat altijd voor u klaar. In dat opzicht is uw website uw beste werknemer. Of uw potentiële klanten vooral ‘s morgens vroeg of ’s avonds laat op zoek gaan naar uw producten of diensten doet er niet meer toe. Dankzij SEO wordt uw website vertoond aan potentiële klanten terwijl ze op zoek zijn naar uw diensten of producten. Op elk moment van de dag.

Vertrouwen

SEO bevordert het vertrouwen in uw merk

Wanneer u een website optimalisatie laat uitvoeren, zal uw website voor verschillende relevante zoektermen hoger scoren in Google. Surfers komen op regelmatige basis in contact met uw brand en zullen meer geneigd zijn om beroep te doen op uw producten en diensten.

Optimaal bereik

Met SEO bereikt u uw potentiële klanten tijdens hun zoektocht

Wist u dat Google wereldwijd elke minuut bijna 6 miljoen zoekopdrachten te verwerken krijgt? Dat zijn een heleboel opportuniteiten om uw potentiële klanten aan te spreken.

Surfers gaan echter niet meteen over tot een aankoop. Doorheen het aankoopproces zijn er 3 duidelijk te onderscheiden stadia waarin uw potentiële klant zich kan bevinden. Gerichte communicatie is de boodschap!

Tijdens de oriëntatie fase gaat een surfer vooral op zoek naar inspiratie of ideeën en gebruikt vooral algemene zoektermen als “Hoger scoren in Google“.

In de vergelijkingsfase gaat de surfer op zoek naar gedetailleerdere informatie en gebruikt hij bredere zoektermen als “Wat is SEO“.

Ten slotte gaat hij over tot de aankoopfase. In deze fase zal hij vooral exacte zoektermen gebruiken als “SEO partner Antwerpen“.

Ecommerce bijft stijgen

Concurrentieel voordeel

Online aankopen zitten nog steeds in de lift. In 2023 gaven Belgen voor 16,3 miljard euro online uit. Dat is ongeveer 10,7% procent meer dan het jaar daarvoor. Het is dus vanzelfsprekend dat u een streepje voor heeft op uw concurrentie met een goed geoptimaliseerde website.

Meten is weten

Meetbare resultaten

U hoeft ons niet op ons woord te geloven. Aan de hand van gedetailleerde SEO rapportering houden we u op de hoogte van de online zichtbaarheid en prestaties van uw website.

Recente blogposts

Meer over SEO

Wilt u starten met SEO?

Wordt uw mooie website wel gevonden in Google? Voor welke zoektermen wordt uw website vertoond? Voldoet uw website aan de technische vereisten om gevonden te worden?

Dankzij onze complete SEO check krijgt u antwoord op deze en andere vragen. Vul het adres van uw website in en ontvang een volledig vrijblijvende SEO analyse van uw website.

    JA, ik wil een GRATIS SEO check

    Proudly powered by Applic Group