Webshop
laten maken

//online verkopen heel de dag door

JA, ik wil  een nieuwe webshop laten maken

E-commerce zit in de lift

Waarom een webshop laten maken belangrijk is

E-Commerce zit in de lift. 2021 was een absoluut topjaar voor Belgische webshopeigenaars. Het afgelopen jaar spendeerden online shoppers in België zo’n 11,7 miljard euro. Dat is een stijging van ongeveer 33% tov 2020.

 

Ook het aantal Belgen dat online aankopen deed, steeg het afgelopen jaar. In 2020 deden ongeveer 73% van de Belgen minstens één online aankoop. In 2021 steeg dat door tot maar liefst 85% van de Belgen.

 

De sectoren die het grootste deel van de koek voor hun rekening nemen zijn 'kleding en schoenen', 'health & beauty' en 'speelgoed'. Het COVID virus had een grote impact op het aantal en de frequentie van online aankopen. Vorig jaar deden de sectoren 'food' en 'pharma' het uitzonderlijk goed, maar onze verwachting is dat hun aandeel opnieuw zal verminderen nu de maatschappij lijkt verlost te zijn van Corona.

 

Het aantal webshops in België nam ook enorm toe het afgelopen jaar. In 2020 zagen zo'n 20000 nieuwe webshops het daglicht. Het totaal Belgische webshops komt hiermee op ongeveer 48000 te staan. Het overgrote deel van deze webshops, ongeveer 86%, zijn zogenaamde 'microbedrijven'. Dat zijn webshops die jaarlijks een online omzet halen van minder dan 100000 euro.

 

Het aantal aankopen via mobiele apparaten blijft eveneens toenemen. In 2020 gebeurde 1 op 3 van de online aankopen in België met een smartphone.

 

Als u een WordPress webshop op maat wilt laten maken en mee wilt profiteren van de groei van E-Commerce in België, rekent u best op een bureau met diepgaande expertise op vlak van webdesign en gebruikerservaring. Uiteraard bent u bij Applic Group ook aan het juiste adres als u een nieuwe website wilt laten maken.

Werkwijze

Een webshop op maat laten maken van uw doelpubliek

Inleidend gesprek

We kunnen enkel een goede webshop bouwen wanneer we precies weten wat u ervan verwacht. Tijdens een eerste gesprek komen we te weten wat u wilt bereiken met uw nieuwe WordPress webshop.

 

 • Waar bevindt uw doelpubliek zich?
 • Welke producten wilt u gaan verkopen?
 • Hoe groot is uw productcatalogus?
 • Welk image wilt u uitstralen?

 

Analyse

Nu we de noodzakelijke informatie verzameld hebben, voeren we een diepgaande analyse uit van uw sector.

 

 • Wie zijn uw belangrijkste online concurrenten?
 • Welke functionaliteiten kunnen de conversie op uw webshop verbeteren?
 • Welke troeven heeft u in handen ten opzichte van uw concurrentie?
 • Hoe wordt uw doelpubliek liefst aangesproken?

 

Design

Tijdens de ontwerpfase houden we rekening met uw huisstijl en het imago dat u met uw nieuwe webshop wilt uitstralen. Functionaliteit, gebruikerservaring en design zijn de 3 hoofdingrediënten van een goede webshop.

 

 • Welke elementen helpen om uw online doelen te verwezenlijken?
 • Zijn al deze elementen aanwezig en zijn ze duidelijk genoeg voor uw doelpubliek?
 • Past het design van de webshop bij uw huisstijl?
 • Kunnen de bezoekers van uw webshohp hun doel bereiken zonder probleem?

 

Live!

Uw nieuwe webshop op maat is klaar om online geplaatst te worden. Om u vertrouwd te maken met de werking van uw nieuwe webshop organiseren we een info-sessie - online of bij u op kantoor. We installeren eveneens Google Analytics, een handige service van Google waar u een heleboel statistieken over uw webshop kan raadplegen. Het hosten van uw webshop gebeurt bij een gerenommeerd Belgisch hosting bedrijf.

 

U kan er uiteraard op rekenen dat uw website voldoet aan de richtlijnen van Google. We zorgen er voor dat alle elementen voor een succesvolle SEO of SEA campagne aanwezig zijn.

 

We plannen op regelmatige basis updates in. Alleen zo kunnen we garanderen dat uw nieuwe webshop op maat veilig is en dat ook blijft.

 

Betaalbaar

Een nieuwe WordPress webshop laten maken hoeft niet duur te zijn

Een professionele WordPress webshop laten maken hoeft niet duur te zijn. Wanneer u kiest voor een webdesign bureau als Applic Group, bent u verzekerd van eendoeltreffende en betaalbare webshop. Onze klanten prijzen ons om onze jarenlange ervaring en uitgebreide vakkennis. Applic Group is de aangewezen partner om uw nieuwe webshop bij te laten maken!

 

Omdat u wilt dat uw nieuwe WordPress webshop zowel doeltreffend als betaalbaar is, houden we steeds vast aan volgende 5 pijlers:

 

 • Op maat van uw doelgroep
 • Schaalbaar naar mobiele apparaten
 • Open Source software
 • SEO optimalisatie
 • Meten is weten

 

Wilt u een professionele WordPress webshop laten maken? Reken dan op Applic Group, een webdesign bureau uit Antwerpen met diepgaande expertise op vlak van webdesign en user experience.

Webshop referenties

Oriane Diamonds

Oriane Diamonds Oriane Diamonds is een juwelier in het historisch centrum van Antwerpen. De zaak opende in 2017 en kreeg de naam van hun dochter. Oriane Diamonds is gespeciali[...]

Lees meer

Nico Taeymans

Nico Taeymans Nico Taeymans is een grote naam onder de juwelenontwerpers. Unieke juwelen en sieraden worden in samenspraak met de klant ontworpen en op maat gemaakt. Nico ontw[...]

Lees meer

JJwijnen

JJ Wijnen JJ Wijnen is meer dan een adres waar u terecht kunt voor een lekkere fles wijn. Jean² begeleidt je met plezier tijdens de zoektocht naar jouw favoriete wijn. Persoo[...]

Lees meer

ATHEX Industrial Suppliers

ATHEX Industrial Suppliers ATHEX Industrial Suppliers is een vaste waarde in de Benelux. Ze leveren industriële, explosieveilige ATEX materialen in zo goed als alle industri[...]

Lees meer

Recente blogposts

Wanneer wordt het tijd voor een nieuwe website?

Wanneer wordt het tijd
voor een nieuwe website?

Vandaag de dag spendeert de gemiddelde Vlaming een heleboel tijd online. Een moderne website die uitstraalt wie u bent, uw online doelpubliek bereikt en hen aanzet tot actie is dan[...]

Lees meer

kracht van WordPress

Waarom WordPress?

De kracht van WordPress In 2003 zag Wordpress het daglicht. Waar Wordpress in het begin vooral gebruikt werd om blogs te ontwikkelen, is het tegenwoordig uitgegroeid tot een v[...]

Lees meer

Belgische Ecommerce blijft groeien

Belgische E-commerce
in de lift

Hoewel E-commerce al jaren in de lift zit, zijn een heleboel Belgische handelaren nog niet mee op de kar gesprongen. Slechts 23,9% van de Belgische handelaren bezit een website of [...]

Lees meer

Wilt u een nieuwe webshop laten maken?

Bent u niet (meer) tevreden over uw webshop? Heeft uw website niet de juiste uitstraling? Genereert uw webshop niet voldoende online omzet?

 

Als u zich herkent in één van bovenstaande statements, is het waarschijnlijk tijd om een nieuwe webshop te laten maken. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek. Samen bekijken we de mogelijkheden voor uw nieuwe website.

  JA, ik wil een nieuwe webshop

  Proudly powered by Applic Group