Belgische E-commerce
in de lift

Hoewel E-commerce al jaren in de lift zit, zijn een heleboel Belgische handelaren nog niet mee op de kar gesprongen. Slechts 23,9% van de Belgische handelaren bezit een website of webshop met online bestel- of boekingsmogelijkheden. Jammer. Zonder webshop loopt u natuurlijk een heleboel interessante opportuniteiten mis.

In de eerste 9 maanden van 2020 steeg de omzet van Belgische webshops maar liefst met 33%. In totaal gaven Belgen in die periode 4,9 miljard euro uit bij Belgische webshops. De grootste stijgingen zijn waar te nemen in categorieën ‘computer en accessoires’, ‘kleding’, ‘shoes en personal lifestyle’ en ‘media en entertainment’. De reizen- en evenementensector kreeg door de strenge Corona maatregels een enorm zware slag en presteert maar liefst 18% minder dan in 2019. Desondanks kan de Belgische E-Commerce toch serieuze groeicijfers voorleggen. De impact van de heropening van de winkels blijkt miniem, dus alles wijst er op dat deze trend zich ook de volgende jaren zal doorzetten.

Elke dag komen er 13 nieuwe webshops bij en elke seconde vinden 3 transacties plaats. Als u competitief wilt blijven is een goede webshop vandaag de dag een absolute must.

Nog niet helemaal overtuigd? Deze 7 redenen zullen u zeker en vast het nu van een webshop doen inzien.

24 op 24, 7 dagen op 7

Uw webshop is uw meest loyale werknemer. 24 op 24, 7 dagen op 7 kan u er op rekenen. Uw webshop wordt nooit moe, is altijd goed gezind en heeft geen persoonlijke voorkeuren.

Als u weet dat vandaag de dag ongeveer 70% van de Belgen de afgelopen maanden een online aankoop deed, begrijpt u ongetwijfeld hoe belangrijk het is om bereikbaar te zijn op het moment dat uw potentiële klanten op zoek zijn naar uw producten of diensten.

Denk niet langer lokaal. Denk (inter)nationaal!

De meeste klanten van uw fysieke winkel bevinden zich in de directe omgeving. Als u een breder publiek wilt bereiken, zal het u meestal een pak geld kosten. Denk maar aan de mogelijkheden om bv te adverteren in magazines of kranten met een ruim bereik.

Met uw webshop bereikt u een doelpubliek dat vele malen groter is. Neem zeker een SEO specialist onder de arm voor een optimale organische zichtbaarheid. Wilt u ook internationaal uw producten of diensten verkopen. Laat uw pagina’s en producten vertalen door een SEO copywriter voor een maximum effect.

Meten = weten

Uw webshop platform biedt een aantal interessante mogelijkheden om de precieze impact van uw investeringen te analyseren. Welke producten worden het meest bekeken? Welke producten verkopen het best? Welke categorieën worden door de meeste van mijn bezoekers bekeken?

Door de prestaties van uw webshop te analyseren kan u gericht investeren. Het zal niet verbazen dat data driven investeringen u op de lange termijn meer zullen opbrengen.

Online verkopen is goedkoper

De kost van uw nieuwe webshop valt in het niets wanneer we die vergelijken met de benodigde investeringen voor een fysieke locatie. Bovendien blijft uw webshop steeds schaalbaar. De meest populaire webshop platformen bieden constant nieuwe mogelijkheden om de werking van uw webwinkel te verbeteren en uw klanten beter van dienst te zijn.

Extra verkoopkanaal

Investeren in een webshop zorgt voor een extra verkoopkanaal. Met een minieme investering bereikt u al snel een doelpubliek dat vele malen groter is.

Ruimer assortiment

Maak duidelijke afspraken met uw leveranciers. Zo kan u – zonder extra investering – toch een ruimer assortiment aanbieden. Grote investeringen in opslagruimte zijn niet langer nodig.

Creëer een community rond uw merk

Social Media platformen bieden een heleboel mogelijkheden om de betrokkenheid van uw klanten te verhogen. Recensies, beoordelingen, wedstrijden en deelbare content zijn slechts enkele van de mogelijkheden die u heeft om een community uit te bouwen rond uw merk. De meest bekende webshop platformen bieden dan ook uitgebreide mogelijkheden om uw Social Media kanalen en uw webshop met elkaar te koppelen.

E-commerce biedt een heleboel interessante voordelen. Wilt u ook een nieuwe webshop laten maken? Een webshop die effectief uw online omzet verbetert.

Contacteer ons voor een offerte op maat.

Nieuwe webshop laten maken?

E-commerce biedt een heleboel interessante voordelen. Wilt u ook een nieuwe webshop laten maken? Een webshop die effectief uw online omzet verbetert.
Contacteer ons voor een offerte op maat.

    JA, ik wil een nieuwe webshop

    By Nikki Verbeke

    Webdeveloper/Social Media specialist "We verkopen geen websites. We bouwen websites die verkopen." Connect on:

    Proudly powered by Applic Group