Wanneer wordt het tijd
voor een nieuwe website?

Vandaag de dag spendeert de gemiddelde Vlaming een heleboel tijd online. Een moderne website die uitstraalt wie u bent, uw online doelpubliek bereikt en hen aanzet tot actie is dan ook een must. Google legt tegenwoordig ook een heleboel voorwaarden op aan websites. Snelheid en veiligheid zijn belangrijker dan ooit. Hoe weet u of uw website voldoet? En wanneer wordt het tijd om uw website te vernieuwen? Volstaat een re-design? Of laat u beter meteen een nieuwe website bouwen?

Hoe weet u wanneer het tijd wordt voor een nieuwe website?

Een nieuwe website is niet in altijd een vereiste. Wanneer het fundament van uw website niet verouderd is, kan u ook opteren om een re-design van uw website te doen. Het grote verschil tussen een re-design en een nieuwe website is uiteraard de prijs. Toch zal het in sommige gevallen nodig zijn om een nieuwe website te laten maken. We zetten enkele belangrijke aandachtspunten voor een moderne, goed functionerende website op een rijtje.

 • Oubollig design en verouderde designelementen
  Het is belangrijk dat uw website uitstraalt wie u bent en een duidelijke boodschap uitdraagt naar uw bezoekers. In tijden waar uiterlijk enorm belangrijk geworden is, zullen de bezoekers van uw website zich al snel een beeld scheppen van uw bedrijf op basis van het design van uw website. Design elementen die vroeger bijna overal gebruikt werden, zijn vandaag de dag een absolute no-go. Sliders, Flash filmpjes en geluidjes worden tegenwoordig bv eerder als irritant ervaren.
 • Mobile-first design
  Smartphones en tablets zijn niet meer weg te denken. Tegenwoordig worden de meeste websites zelfs meer bezocht via een mobiel apparaat. Daarom is het enorm belangrijk dat uw website schaalbaar is naar alle mobiele apparaten. Een modern design houdt rekening met ‘conversie’ en ‘customer journey’. Of in andere woorden, de route die uw bezoekers zullen moeten afleggen om uw producten of diensten te kopen.
 • Conversie optimalisatie
  Zorg ervoor dat het doel van uw website snel duidelijk wordt voor uw bezoekers. Verwijder eventuele bottle-necks en gebruik duidelijke call to actions. Uw bezoekers bereiken hun doel liefst in maximum 2 tot 3 klikken. Bottle-necks kunnen het verschil uitmaken tussen een ontevreden bezoeker en een converterende bezoeker.
 • Crawlability
  Met crawlability bedoelen we de ‘leesbaarheid’ van uw website. Het is enorm belangrijk dat Googlebot en andere crawlers de inhoud van uw website begrijpen. Door technische issues te beperken en een duidelijke structuur te voorzien helpt u Googlebot alvast aardig op weg. Interne links, geoptimaliseerde pagina’s en een snelle laadtijd zijn een must voor elke moderne website.
 • De content van uw website
  Uiteraard is de content van uw website belangrijk. Door de juiste keywords te gebruiken in uw content, zullen zoekbots beter in staat zijn om uw webpagina’s te analyseren en uiteindelijk te ranken. Let er wel op dat u uw content schrijft voor uw bezoekers en niet voor Google. Het zijn de bezoekers van uw website die voor omzet zullen zorgen.
 • Snelheid en veiligheid
  Google en andere zoekmachines leggen meer en meer de nadruk op technische facetten van uw website. Snelle laadtijden en een optimale veiligheid zijn belangrijker dan ooit. Uit testen blijkt dat 50% van uw bezoekers afhaakt wanneer uw webpagina’s langer dan 2 seconden nodig hebben om te laden. Wanneer de beveiliging van uw website niet voldoet, zal Google zelfs uw website niet meer aanbieden aan surfers. Zorg daarom steeds voor snelle laadtijden en een up-to-date SSL certificaat.

Voordelen van een nieuwe website

Nu u weet waarom u beter een nieuwe website laat maken, wilt u natuurlijk ook nog weten welke voordelen die nieuwe website met zich meebrengt.

Een nieuwe, moderne website

 • sluit precies aan bij uw bedrijfsidentiteit.
  Wanneer u een nieuwe website laat maken, is dat het ideale moment om alle bedrijfscommunicatie opnieuw in dezelfde vorm te brengen. Vaak worden logo’s, email-handtekeningen, visitekaartjes, interne documenten gewijzigd doorheen de jaren. Door alle communicatie op elkaar af te stemmen, kan u de uitstraling van uw bedrijf verbeteren.
 • straalt vertrouwen uit.
  De bezoekers van uw website zullen uw bedrijf zien als een moderne onderneming die mee is met zijn tijd. Het is belangrijk dat uw website uitstraalt wat u met uw bedrijf wilt bereiken.
 • wordt makkelijker vertoond in de zoekresultaten.
  Een nieuwe website voldoet aan de laatste richtlijnen om gevonden te worden. Verbeterde laadtijden en veiligheidsmaatregelen zorgen ervoor dat uw gebruikers meer geneigd zijn om hun doel te bereiken, wat voor zoekmachines een bevestiging is om uw website hoger te ranken.

Er zijn tegenwoordig een heleboel oplossingen waarmee u in 1, 2, 3 een nieuwe website kan bouwen. Dat is echter geen garantie voor een goede website. Wanneer u een moderne website wilt laten maken die effectief zorgt voor extra online omzet, rekent u best op een webdesign bureau met de nodige technische bagage. Wanneer u kiest voor Applic Group, kiest u voor een webdesign bureau met jarenlange ervaring en diepgaande expertise in usability, development en zoekmachine optimalisatie.

Wil u ook een nieuwe website?

  JA, ik wil een nieuwe website

  By Nikki Verbeke

  Webdeveloper/Social Media specialist "We verkopen geen websites. We bouwen websites die verkopen." Connect on:

  Proudly powered by Applic Group