Het belang van
Google Mijn Bedrijf 

Wat is Google Mijn Bedrijf? 

Google Mijn Bedrijf, of GMB, is een gratis tool van Google waarmee u de belangrijkste informatie over uw onderneming of bedrijf kan weergeven. Wanneer klanten naar uw – of een gelijkaardig – bedrijf zoeken, komt uw GMB-vermelding tevoorschijn. Wat is daar zo relevant aan en hoe pakt u dit best aan? 

De voordelen van Google Mijn Bedrijf 

Bij het opzetten van een Google Mijn Bedrijfpagina wordt uw bedrijf meteen toegevoegd aan Google Maps. Daardoor wordt uw onderneming beter vindbaar in zowel de zoekmachine, als in Google Maps. Ook de locatie van uw bedrijf wordt dankzij GMB gemakkelijker te vinden voor bezoekers.  

Een volledig ingerichte GMB-vermelding verhoogt de kans dat een bezoeker de website bezoekt tot 70%. Door uw Google Mijn Bedrijfpagina correct op te zetten zal u de zoek- en vindbaarheid van uw bedrijf vergroten. Op deze manier kan u hoger scoren in Google en de SEO van uw bedrijf verbeteren.  

Op uw GMB-pagina worden ook reviews geplaatst. Deze zijn voor potentiële klanten vaak een van de meest vertrouwde informatiekanalen. Reviews hebben dus een grote impact op het beslissingsproces. Goede reviews kunnen ook het aantal conversies van uw website ten goede komen. 

Niet alleen reviews worden getoond. Een Google Mijn Bedrijfspagina toont ook de contactgegevens, foto’s, openingstijden, een link naar de website, etc. Zo weet de zoeker meteen de meest essentiële informatie over de onderneming. Op een vermelding van GMB is ook ruimte voor vragen van potentiële klanten. Het is belangrijk om deze als bedrijf zeker te beantwoorden.  

Op een GMB-pagina kan u als onderneming ook uw statistieken bekijken. De data die u hierop terugvindt, zorgen voor een beter inzicht in de resultaten van uw digitale marketingactiviteiten. Ook de voorkeuren van uw klanten zijn hieruit af te leiden. De informatie kan nuttig zijn voor het (her)optimaliseren van uw website. Wilt u graag meer weten hierover? Lees dan onze andere blog over website optimalisatie

Hoe gebruik ik Google Mijn Bedrijf? 

Omgaan met slechte reviews 

Goede reviews helpen met conversie, maar slechte reviews zijn moeilijk te vermijden. Het correct behandelen van slechte reviews is van groot belang. Hoe pakt u dit best aan als onderneming? 

Niet antwoorden op zo’n review is niet slim. Als bedrijf gaat u best in op de klacht die de klant heeft. Heldere en klantvriendelijke communicatie is van groot belang. Om een klant terug te winnen, kan u zelfs een klantenvoordeel aanbieden zoals bijvoorbeeld een eenmalige gratis service. Zelfs wanneer u er niet in slaagt een klant terug te winnen, zal iedereen die in de toekomst uw reviews leest zien dat u er alles aan doet om uw klanten tevreden te stellen. 

Het gebruik van afbeeldingen 

Een foto zegt vaak meer dan tekst. Daarom is het belangrijk de juiste foto’s te gebruiken voor een Google Mijn Bedrijf pagina. Het kan moeilijk zijn om de juiste foto’s te vinden en te selecteren die passend zijn voor uw bedrijf. Volgende tips kunnen u al een eindje verder helpen: 

  1. Vermijd het gebruik van stockfoto’s 
  1. Zorg dat de foto’s van goede kwaliteit zijn 
  1. Plaats realistische foto’s 
  1. Zorg voor een ‘personal touch’ door eventueel werknemers te betrekken op foto’s. Ook foto’s van de gevel van het bedrijf of van de werkplek kunnen hieraan bijdragen. 

Weet ook dat klanten foto’s kunnen uploaden voor uw bedrijf.  

Zoekwoorden  

De Google Mijn Bedrijf-tool, ook wel Google My Business genoemd, werkt het beste als u de informatie zo volledig mogelijk invult. Door uw meest belangrijke zoekwoorden te verwerken in uw bedrijfsprofiel geeft u Google meer inzichten over uw bedrijfsactiviteiten.  

De pagina actueel houden 

Een van de belangrijkste aandachtspunten is dat uw Google Mijn Bedrijf pagina actueel moet blijven. De openingstijden, locatie, foto’s, etc. moeten overal correct aangegeven worden. Dit wil zeggen op de website, op Google Mijn Bedrijf en op eventuele sociale media. Indien uw onderneming meerdere locaties heeft kan u meerdere GMB-pagina’s aanmaken. Dit bevordert de lokale vindbaarheid. 

Om uw pagina echt actueel te houden is er de mogelijkheid blogs en bijvoorbeeld evenementen te delen op uw Google Mijn Bedrijf. Dit informeert de zoeker en laat zien dat uw bedrijf actief is. Bovendien is dit een positief SEO-signaal.  

By Joël Franssen

SEO / CRO specialist "Bouw uw website voor uw gebruikers en niet voor Google." Connect on:

Proudly powered by Applic Group