De cruciale rol van een SEO specialist
en professionele websites

“Search Engine Optimization” (“Zoekmachine Optimalisatie” in het Nederlands) is het fundament voor een goed werkende website. Met een geoptimaliseerde site scoort u hoger in Google en nemen zowel uw bezoekersaantallen als online aanvragen toe.  

Multinational of eenmanszaak, enkel een mooie website (laten) maken is niet voldoende om beter te scoren. Een website kan nog zo creatief zijn, als zoekmachines hem niet kunnen vinden zal hij weinig extra klanten opleveren. Als SEO specialist is Applic Group expert in het verbeteren van websites. Al meer dan 10 jaar helpen wij onze klanten hoger te scoren in Google en zo meer online aanvragen binnen te halen. 

SEO optimalisatie is een langetermijnstrategie waarbij de kennis van een expert onmisbaar is. Zoekmachines zoals Google worden steeds slimmer en veranderen regelmatig het spelveld. Website-optimalisatie vraagt dan ook heel wat tijd en technische kennis. Tijd en kennis die u waarschijnlijk liever steekt in uw bedrijf. Met een SEO-specialist kunt u focussen op wat u echt belangrijk vindt.  

SEO en het belang van een professionele website 

Tegenwoordig kan iedereen in een paar clicks een mooie website bouwen. Met een (gratis) Content Management System (CMS) zoals Wix of Shopify heeft u binnen een paar uur een nieuwe site voor uw bedrijf. En dat voor slechts enkele euro’s. Waarom dan nog een specialist inhuren om een professionele website te laten bouwen?  

Optimalisatie 

Helaas is een mooie website niet automatisch een geoptimaliseerde website. Bij veel zelfgemaakte websites zien we dat SEO mogelijkheden weinig of niet benut wordt. Uw website is waarschijnlijk wel te vinden met de naam van uw bedrijf, maar dat is geen teken van optimalisatie. Een bedrijfsnaam is uniek en dus goed te vinden (“Speeltuin de Vlinder”), maar het merendeel van Googlegebruikers gebruikt algemenere zoektermen (“buitenspeeltuin”, “kinderfeest organiseren”, …). Het doel van SEO is dat Googlegebruikers uw website vinden aan de hand van relevante zoektermen, ook als ze uw bedrijf niet bij naam kennen.  

Applic Group bouwt altijd een website die helemaal afgestemd is op uw bedrijf. SEO is hierbij essentieel om uw website beter te doen scoren in Google.  

Sitemogelijkheden  

Een (gratis) CMS zoals Wix of Shopify is voor de basisgebruiker vaak restrictief. Essentiële onderdelen van een website zoals themakeuze of paginabeheer zijn meestal weinig of niet aanpasbaar. Daar komt bij dat een (gratis) site vaak traag laadt en weinig capaciteit heeft voor kwaliteitsvolle foto’s en video’s. Ook heeft u meestal geen toegang tot statistieken over uw gebruikers, wat online groei moeilijk maakt. 

Bij Applic Group werken wij bij voorkeur met WordPress voor de best scorende site. Maar liefst 65% van de websites wereldwijd gebruikt WordPress als CMS, en ook onze klanten zijn er zeer tevreden over. Als open source systeem met een zeer uitgebreid gamma plug-ins is het de keuze bij uitstek voor een professionele, geoptimaliseerde website. 

Continu onderhoud 

SEO is een continu veranderend proces. Een strategie die vijf jaar geleden scoorde werkt misschien vandaag niet meer. Optimalisatie en heroptimalisatie is iets wat veel tijd vraagt. Kies daarom voor een ervaren en professioneel bedrijf dat uw site voor u onder handen neemt. Zo heeft u altijd de modernste site en de beste zoekresultaten. 

Technische expertise 

SEO optimalisatie vereist uitgebreide technische kennis over hoe een website functioneert. Elk onderdeel van een website is belangrijk bij optimalisatie, van basis-HTML tot beveiligingssleutels en laadtijden. Een ervaren SEO-specialist zoals Applic Group kan een technisch goed geoptimaliseerde website bouwen zodat u beter scoort in zoekmachines. Daarnaast voeren wij ook technische onderzoeken uit op sites die moeilijk scoren.  

Zoekwoordenonderzoek 

Bij Applic Group doen we een uitgebreid zoekwoordenonderzoek om de voor u meest relevante zoekwoorden te identificeren. U geeft aan welke woorden voor uw bedrijf belangrijk zijn en wij optimaliseren de inhoud van uw website. Met de juiste woorden verhogen we de kans dat een zoekmachine uw website vindt en hoog weergeeft.  

Inhoudsoptimalisatie 
Hoog scorende websites zijn sites met actuele inhoud die regelmatig vernieuwd wordt. Het aantal woorden, actief taalgebruik en leestekens zijn uiteraard belangrijk voor de leesvriendelijkheid van een artikel, maar dragen ook bij aan SEO optimalisatie. Content schrijven die zowel zoekmachinevriendelijk als relevant is voor bezoekers kost tijd. Een SEO expert neemt het creëren van dit soort content voor zijn rekening, waardoor u meer tijd overhoudt voor uw bedrijf. 

Linkbuilding 
Links zijn belangrijk voor SEO optimalisatie. Hoe meer betrouwbare websites verwijzen naar uw website; hoe beter uw website zal scoren in Google. Linkbuilding is een SEO-techniek waarbij een web van links gebouwd wordt vanuit andere webpagina’s naar uw website. Linkbuilding is een intensief en doorlopend proces wat vooral in combinatie met andere SEO-strategieën goed werkt. 

Online advertenties (SEA) 

SEA (Search Engine Advertising) is een snelle oplossing om uw online zichtbaarheid te verbeteren, bijvoorbeeld met advertenties bovenaan in Google. Google Ads biedt heel wat mogelijkheden om te adverteren.  

Het is nooit verstandig op één paard te wedden, zeker niet als het gaat om uw online zichtbaarheid. We zien dan ook dat websites die geoptimaliseerd zijn én gebruikmaken van SEA het beste resultaat behalen. SEO optimalisatie duurt langer dan adverteren, maar levert op lange termijn meer resultaat. 

Applic Group biedt verschillende mogelijkheden om online te adverteren. We kijken samen naar uw situatie en budget en bepalen de meest efficiënte strategie voor uw bedrijf. 

Een SEO specialist inhuren om hoger te scoren in Google 

Een SEO expert doet uw website hoger scoren in Google en levert u zo meer bezoekers en online aanvragen. SEO optimalisatie is een lang en gecompliceerd proces waar heel wat tijd in kruipt, maar is van essentieel belang als u uw website beter zichtbaar wil maken in Google.  

Met een professionele, SEO geoptimaliseerde website van Applic Group heeft u meer tijd voor uw bedrijf.  

By Joël Franssen

SEO / CRO specialist "Bouw uw website voor uw gebruikers en niet voor Google." Connect on:

Proudly powered by Applic Group