Waarom WordPress?

De kracht van WordPress

In 2003 zag Wordpress het daglicht. Waar WordPress in het begin vooral gebruikt werd om blogs te ontwikkelen, is het tegenwoordig uitgegroeid tot een volwaardig CMS waar de meest complexe websites mee gebouwd kunnen worden. De basis functionaliteiten van WordPress zijn makkelijk uitbreidbaar aan de hand van een heleboel plug-ins.
Bij Applic Group zijn we heilig overtuigd van de kracht van WordPress. Deze 4 redenen zullen u zeker overtuigen!

 • Gebruiksgemak: Met u als eindklant in gedachte was de keuze voor WordPress snel gemaakt. WordPress is een enorm intuïtief platform waar u – zonder veel technische kennis – pagina’s, teksten, foto’s en video’s kan toevoegen of aanpassen.
 • Altijd up-to-date: Meerdere keren per jaar krijgt de core van WordPress een grondige update. Deze updates hebben als doel om de veiligheid van het platform te verbeteren en de last op uw server zo miniem mogelijk te houden. Op deze manier heeft u steeds een snelle, en vooral veilige, website.
 • Flexibel: Omdat extra functionaliteiten als het ware ‘op’ de core geïnstalleerd worden, is het mogelijk om enkel de functionaliteiten te gebruiken die u effectief nodig heeft.
 • Community: WordPress is “Open Source” software ondersteund door een gigantische community. Documentatie over de werking van WordPress en de verschillende plugins is om die reden overvloedig aanwezig. U vindt zonder probleem een handige (video)tutorial om u op gang te zetten.

Volgens sommige criticasters zou WordPress niet voldoen aan de vereisten van grote brands.
Onzin natuurlijk!
Deze alom bekende bedrijven bewijzen het tegendeel:

Meest populaire CMS

Een CMS – Content Management System – is een webapplicatie die het mogelijk maakt om, zonder veel technische kennis, de volledige inhoud van uw website aan te passen. Met een CMS kan u heel eenvoudig tekstenfoto’svideo’s, etc toevoegen of aanpassen.
Waar in 2010 nog ongeveer 75% van de websites zonder CMS werkten, is dat aantal vandaag de dag teruggevallen tot ongeveer 30%. Een CMS is dan ook onmisbaar geworden wanneer u uw bezoekers steeds relevante inhoud voor wilt schotelen.

De 3 meest populaire CMS’en zijn WordPress, Shopify en Wix. WordPress steekt er echter met kop en schouders bovenuit.

Meest gebruikte CMS 2022

WordPress is altijd al het meest populaire CMS geweest. In 2010 maakte ongeveer 13% van de websites wereldwijd gebruik van dit CMS. In 2015 was dat gegroeid tot 60% van alle websites. Vandaag de dag is WordPress zonder twijfel het meest gebruikte CMS. Maar liefst 65% van de websites wereldwijd (dat is 2 op 3!) gebruikt WordPress als Content Management System.
De populariteit van andere platformen blijft zeer beperkt. De dichtste achtervolger, Shopify, neemt slechts 5% voor zijn rekening.

Wilt u ook een website die mooi, efficiënt en in lijn is met de richtlijnen die Google vooropstelt?

Contacteer ons. We bespreken graag de mogelijkheden voor uw nieuwe website.

  JA, ik wil een nieuwe website

  By Nikki Verbeke

  Webdeveloper/Social Media specialist "We verkopen geen websites. We bouwen websites die verkopen." Connect on:

  Proudly powered by Applic Group