Wat is SEO?

//en wat is het niet?

JA, ik wil  hoger scoren in Google

Wat?

Wat is SEO?

"Wat betekent SEO?", "Hoe werkt SEO?", "Waarom moet ik starten met SEO?", "Wat levert SEO op?". Het zijn slechts enkele van de vele vragen die we bijna dagelijks horen.

 

SEO is de afkorting voor 'Search Engine Optimization', of in het Nederlands 'Zoekmachine optimalisatie'.

 

Wikipedia definieert SEO als volgt:

Zoekmachine optimalisatie (Engels: Search Engine Optimization of SEO) is een onderdeel van zoekmachinemarketing en kan worden gedefinieerd als het geheel aan activiteiten bedoeld om een webpagina hoger te laten scoren in de organische resultaten van een zoekmachine, op de voor die webpagina relevante trefwoorden, trefwoordcombinatie(s) casu quo zoekterm(en).

Bron: Wikipedia

 

Organische resultaten? Zoekmachine? Trefwoordcombinaties?

 

In mensentaal kunnen we SEO omschrijven als een duurzame strategie, gericht op het aantrekken van relevante bezoekers naar een website of webshop door het verbeteren van het technische en inhoudelijke aspect enerzijds, en het aanzien en de autoriteit anderzijds.

 

Er doen een heleboel cowboy-verhalen de ronde over SEO en dat zorgt natuurlijk voor misverstanden.

 

Wat is het niet?

Wat is SEO niet?

Omdat Google zelden of nooit communiceert over updates aan het zoekalgoritme, bestaan er een heleboel misverstanden over wat belangrijk is en wat juist niet. Dat wil uiteraard niet zeggen dat SEO specialisten volledig in het duister tasten. Binnen de SEO community zijn er een heleboel gerenommeerde bronnen die uitgebreid onderzoek doen en beschikken over voldoende datasets om wijzigingen in het algoritme te detecteren en de impact ervan te verklaren.

 

Wanneer je op de hoogte wilt blijven over aanpassingen aan het algoritme, is de Twitter feed van John Mueller (Webmaster Trends Analyst bij Google) alvast een goed startpunt.

Andere bronnen die het volgen meer dan waard zijn:

SEO in een notendop

Wilt u weten wat SEO is? We geven u de nodige details zodat u zelf kan starten met SEO.

Recente blogposts

Meer over SEO

Wilt u starten met SEO?

Wordt uw mooie website wel gevonden in Google? Voor welke zoektermen wordt uw website vertoond? Voldoet uw website aan de technische vereisten om gevonden te worden?

Dankzij onze complete SEO check krijgt u antwoord op deze en andere vragen. Vul het adres van uw website in en ontvang een volledig vrijblijvende SEO analyse van uw website.

    JA, ik wil een GRATIS SEO check

    Proudly powered by Applic Group