Optimaliseer naar de
juiste zoektermen

optimaliseer naar de juiste zoektermen

In maart 2021 werden we gecontacteerd door de zaakvoerder van Anti Fire Applications. Anti Fire Applications is een installateur voor systemen voor passieve brandbeveiliging en brandcompartimentering. We kregen te horen dat er al een heleboel SEO inspanningen uitgevoerd werden door één van onze concurrenten, maar dat de resultaten tegenvielen.

Omdat de site dringend aan een facelift toe was, hebben we een nieuwe, informatieve website gebouwd en een zoekmachine optimalisatie uitgevoerd.

Het belang van de juiste zoektermen

Aan de start van het project bepaalden we in samenspraak met de klant welke zoektermen voor hem de meeste opportuniteit kunnen bieden. Uiteindelijk kwamen we uit op een 240-tal zoektermen. De website was op dat moment zichtbaar voor 56 van de vooropgestelde zoektermen in de top 10 van Google.

Voor ons was het al vrij snel duidelijk dat de website niet naar de juiste zoektermen geoptimaliseerd was. Onze klant is een installateur van systemen voor brandbeveiliging, maar het zwaartepunt van zijn website lag meer op de producten die hij zelf gebruikt, dan de diensten die hij aanbiedt. De aanvragen die op dat moment binnen rolden waren dan ook meestal mensen die op zoek waren naar brandwerende producten itt het brandwerend maken van installaties. De verwarring stopte zelfs niet op de website. In Google MyBusiness was het bedrijf aangemeld als zijnde een brandweer.

Een website voor het juiste doelpubliek

Vandaag zijn we precies één jaar later en is de zichtbaarheid van de website enorm toegenomen. Waar we een jaar geleden nog met 56 zoektermen vertoond werden in de top 10 van Google, zijn dat er op dit moment 89. De website is niet alleen zichtbaar voor meer zoektermen, de zoektermen zijn ook relevanter aan het vakgebied van onze klant. En dat vertaalt zich uiteraard in relevantere aanvragen.

De bezoekersaantallen volgen dezelfde evolutie. We slaagden erin om de organische bezoekers te verdubbelen tijdens het eerste jaar. Google MyBusiness werd ook afgestemd op het bedrijf van onze klant. Personen die het bedrijf via Google opzoeken, krijgen nu te zien dat het een bedrijf voor brandbeveiliging is.

Analytics Anti Fire Applications

De eerste jaargang was zeker succesvol te noemen. Maar daar zijn we nog lang niet tevreden mee. We blijven werken om de zichtbaarheid van Anti Fire Applications te verbeteren.

Wil u ook een nieuwe website?

Bent u niet (meer) tevreden over uw website? Heeft uw website niet de juiste uitstraling? Vinden de bezoekers van uw website hun weg niet naar uw producten of diensten?

 

Dan is het waarschijnlijk tijd om een nieuwe website te laten maken. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek. Samen bekijken we de mogelijkheden voor uw nieuwe website.

    JA, ik wil een nieuwe website

    Proudly powered by Applic Group