SEO is een langetermijnstrategie

Waarom is SEO een langetermijnstrategie?

SEO is één van de krachtigste marketingstrategieën. Toch is niet iedereen meteen enthousiast om ermee aan de slag te gaan. De reden? SEO is een langetermijnstrategie. Het duurt gemiddeld 6 tot 12 maanden voor u resultaten zien van uw inspanningen of investeringen. Met resultaat bedoelen we: meer bezoekers, meer leads en meer omzet. Vanaf de start van het traject zal u uw website stilletjes aan omhoog zien klimmen. Maar pas vanaf u in de top 10 staat, merkt u echt verschil. Staat u in de top 3? Dan ziet u de klikken binnenstromen.

Maar, hoe komt dat nu eigenlijk? En vooral: is er echt geen mogelijkheid om het proces te versnellen? U ontdekt het allemaal in dit artikel.

Zit u nog met vragen of bent u op zoek naar een betrouwbaar SEO bureau? Contacteer ons gerust!

Waarom kost SEO tijd?

SEO is een langetermijnstrategie omdat het tijd kost om organische zoekresultaten te verbeteren en een sterke online aanwezigheid op te bouwen. Hier zijn verschillende redenen voor:

  • Natuurlijke indexering door zoekmachines: zoekmachines zoals Google gebruiken complexe algoritmen om websites te indexeren en te rangschikken in de zoekresultaten. Het kost tijd voordat zoekmachines uw website ontdekken, indexeren en waarderen op basis van relevantie en autoriteit.
  • Competitieve omgeving: de online concurrentie is vaak intensief, vooral in populaire marktsegmenten. Het vergt tijd om u te onderscheiden van uw concurrenten, zowel wat betreft inhoudskwaliteit als autoriteit.
  • Contentcreatie en optimalisatie: het produceren van waardevolle en relevante inhoud voor uw doelgroep vergt tijd en moeite. Daarnaast is het optimaliseren van deze inhoud voor zoekmachines een doorlopend proces dat geduld en consistentie vereist.
  • Linkbuilding: het opbouwen van kwalitatieve backlinks naar uw website is een belangrijk onderdeel van SEO, maar het kost tijd om deze links op een natuurlijke manier te verkrijgen door middel van outreach, contentmarketing en het bouwen van relaties met andere websites.
  • Technische optimalisatie: het verbeteren van de technische aspecten van uw website, zoals laadtijd, mobiele responsiviteit en site-architectuur, vergt tijd en expertise. Regelmatig onderhoud en updates zijn vereist om concurrentieel te blijven.
  • Algoritme-updates en wijzigingen: zoekmachines zoals Google passen regelmatig hun algoritmen aan om de relevantie en kwaliteit van zoekresultaten te verbeteren. Dit kan invloed hebben op de rankings van uw website en vereist mogelijk aanpassingen in uw SEO-strategie.

Onthoudt altijd wat Jean-Jacques Rousseau zei: “Geduld is bitter, maar de vruchten zijn zoet.”

SEO resultaten versnellen, kan dat?

Heeft u een SEO bureau gevonden dat u belooft om binnen de 2 maanden met 10 zoekwoorden in de top 3 te scoren? Pas dan op, want dan maakt dit SEO bureau waarschijnlijk gebruik van black hat SEO technieken. Of ze hebben het algoritme van Google ontrafeld, maar dat lijkt ons straf.

Er zijn enkele white hat SEO technieken waarmee wij in het verleden al sneller resultaten hebben geboekt. Maar dit hangt, zoals altijd met SEO, van het traject af. We delen ze graag met u, maar geven geen garantie dat ze voor snellere resultaten zorgen.

Tip: laat zoekwoorden met weinig zoekvolume niet altijd links liggen. Zeker niet als één match voldoende is om de kostprijs van de pagina te dekken. Het is vaak eenvoudiger om hierop te scoren omdat er minder concurrentie aanwezig is.

SEO in een notendop

Wilt u weten wat SEO is? We geven u de nodige details zodat u zelf kan starten met SEO.

Recente blogposts

Meer over SEO

Samen door de langetermijnstrategie bijten?

Met meer dan 207 succesvolle SEO trajecten op onze teller, kent SEO geen geheimen meer voor ons. Dat hebben we al meerder malen mogen bewijzen. Op zoek naar een betrouwbare partner om uw posities in Google te verbeteren? Contacteer ons gerust, we helpen u graag verder!

    JA, ik wil een GRATIS SEO check

    Proudly powered by Applic Group