7 hardnekkige misverstanden
over SEO

//meer bezoekers voor uw website

JA, ik wil  hoger scoren in Google

Duurzaam

SEO is een snelle fix

In tegenstelling tot SEA, is SEO een duurzame strategie die tijd nodig heeft. Door een zoekmachine optimalisatie uit te voeren voor een website, zal die geleidelijk aan beter gaan scoren in de Google resultaten. Dat wil daarom niet zeggen dat het werk klaar is na de optimalisatie. De concurrentie zit niet stil en het online landschap wijzigt constant. Door uw website constant te verbeteren blijft u de concurrentie voor.

 

SEO is een continu proces dat voortdurend aanpassingen en veranderingen vereist om optimaal te blijven werken.

 

Verschil tussen SEO en SEA

Autoriteit

Een oude website scoort beter dan een nieuwe

Er zijn een heleboel oude websites die helemaal geen niet vertoond worden door Google. Terwijl een heleboel nieuwere websites wel hoog in de Google resultaten weergegeven worden. Hoewel de leeftijd van een website één van de vele metrics is waar Google rekening mee houdt, is het geen garantie voor een verbeterde online zichtbaarheid. Wat wel belangrijk is, is de autoriteit van die website. "Website autoriteit" of "Domain authority" is een indicatie naar de sterkte van een bepaald domein. Hoe hoger de autoriteit, hoe makkelijk de website zal kunnen scoren voor bepaalde keywords. De autoriteitsscore van een website wordt bepaald door het aantal én de autoriteit van andere websites die naar de website linken.

Meta tags

De impact van meta tags

Hoewel meta tags - en dan vooral meta keywords en meta description - in het verleden enorm belangrijk waren, is de impact ervan de afgelopen jaren serieus verminderd. Zoekmachines houden tegenwoordig helemaal geen rekening meer met de keywords meta tag. De description meta tag weegt vandaag de dag minder door, maar is - om een andere reden - nog steeds belangrijk. Google zal - meestal - de title tag en de meta description van een webpagina tonen in de zoekresultaten. Stop deze tags dus niet vol met keywords, maar zorg voor relevantie en probeer ze zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor gebruikers.

 

Keyword stuffing in title tag

Relevantie

Constante updates zijn nodig om hoog te scoren met SEO

We horen het enorm vaak: 'Mijn webbouwer zegt dat ik regelmatig nieuwe content moet lanceren om mijn website hoger te laten scoren.' Hoewel niet volledig onjuist, is het op zijn minst een beetje kort door de bocht. Kwaliteit gaat boven kwantiteit! Het is zeker niet onbelangrijk om regelmatig nieuwe content te lanceren, al was het maar om terugkerende bezoekers iets nieuws voor te kunnen schotelen. Wat vooral belangrijk is, is dat die content interessant is voor de bezoekers van uw website én dat zoekmachines begrijpen waarover die content precies gaat.

Proces

SEO zit ingebouwd in mijn website, dus ik heb het niet nodig

Uiteraard is het goed om een website te laten maken met SEO in het achterhoofd. Het internet is een zeer competitieve omgeving en elk concurrentieel voordeel helpt. SEO is echter niet zo maar iets wat u opzet en loslaat. SEO is een proces dat continu analyses, aanpassingen en verbeteringen vereist. De concurrentie staat dan ook niet stil.

Zoektermen

Goede content scoort automatisch in Google

Zoekmachines worden steeds slimmer en houden rekening met meer en meer factoren om een webpagina te beoordelen. Toch blijven keywords de basis van elke goede webtekst. Wanneer u geen of de verkeerde zoektermen gebruikt, zal u al snel merken dat Google weigert om uw website op een hoge positie weer te geven. Een goede mix tussen interessante content en keywords is een must als u hoger wilt scoren in Google.

Veiligheid

HTTPS is niet nodig voor SEO

Veiligheid wordt steeds belangrijker. Ook voor uw website. Door het HTTPS protocol te gebruiken voor uw website, wordt communicatie met de server geëncrypteerd, waardoor het niet langer 'leesbaar' is voor hackers. HTTPS (of SSL) is een ranking factor geworden en daarom echt een must voor uw website of webshop. Websites zonder geldig SSL certificaat zullen zelfs als onveilig aangeduidt worden door Google wanneer u ze probeert te bezoeken.

Recente blogposts

Meer over SEO

Wilt u starten met SEO?

Wordt uw mooie website wel gevonden in Google? Voor welke zoektermen wordt uw website vertoond? Voldoet uw website aan de technische vereisten om gevonden te worden?

Dankzij onze complete SEO check krijgt u antwoord op deze en andere vragen. Vul het adres van uw website in en ontvang een volledig vrijblijvende SEO analyse van uw website.

    JA, ik wil een GRATIS SEO check

    Proudly powered by Applic Group