SEO copywriting

Uw teksten optimaliseren voor SEO, wat houdt dat juist in?

SEO copywriting is een essentieel onderdeel van uw SEO-strategie. Op basis van een gedetailleerd zoekwoordenonderzoek gaat een SEO copywriter aan de slag om een vlotte geoptimaliseerde tekst te schrijven. Wat is SEO copywriting? Hoe begint u er aan? En kunt u het schrijven overlaten aan ChatGPT? We antwoorden graag op al uw vragen.

 

SEO teksten laten schrijven

Wat is SEO copywriting?

SEO copywriting is, zoals het woord het zegt, het schrijven van teksten die geoptimaliseerd zijn voor SEO. Dat betekent dat een SEO copywriter vlotte, leesbare teksten schrijft die makkelijk gevonden worden door zoekmachines zoals Google. Waarvoor kunt u SEO copywriting inzetten? Voor alle soorten webteksten. Denk maar aan de pagina’s van uw website, blogposts, mailing en nieuwsbrieven.

SEO teksten schrijven

Een goede SEO tekst schrijven, hoe moet dat nu eigenlijk? Er komt iets meer bij kijken dan enkel een vlotte tekst schrijven met de juiste zoekwoorden op de juiste plaats. We gaan hier graag wat dieper op in en leggen u stap voor stap uit hoe u tot een geoptimaliseerde tekst komt.

SEO teksten leren schrijven

SEO zoekwoordenonderzoek

Een zoekwoordenonderzoek is de basis van heel het SEO proces en vereist daarom de nodige zorg. Hoe u een gedetailleerd zoekwoordenonderzoek doet en wat u allemaal moet weten ontdekt u in onze handige gids.

Zoekwoordenonderzoek gids

ChatGPT in SEO

AI-tools zoals ChatGPT maken een heuse opmars, ze worden steeds beter en couranter. Kan u ze dan ook gebruiken in SEO? Ja, maar het blijft oppassen geblazen. We vatten de voordelen en risico’s van AI-tools in SEO graag voor u samen.

Voordelen en risico's van AI-tools

Wat doet een SEO copywriter?

De belangrijkste taak van een SEO copywriter is, u raadt het al, teksten schrijven. Maar om tot een kwalitatieve, geoptimaliseerde tekst te komen, moet een SEO copywriter nog heel wat andere taken kunnen uitvoeren. Het proces van SEO teksten schrijven is namelijk een stuk uitgebreider dan dat van ‘gewone’ teksten schrijven:

  • Zoekwoordenonderzoek
  • SERP analyse
  • Content outline uitwerken
  • Tekst schrijven en optimaliseren
  • Controleren op grammatica en spelfouten
  • Interne links leggen

Waarom SEO copywriting belangrijk is?

Waarom is SEO copywriting nu zo belangrijk? En waarom kunt u niet gewoon snel een tekstje schrijven met een paar zoekwoorden en dat op uw pagina’s zetten? SEO copywriting is de afgelopen jaren enorm snel geëvolueerd. Vroeger was het voldoende om een aantal zoekwoorden te verwerken in de paginatitel, koppen, metadata en tekst. Maar zoekmachines worden steeds slimmer. Ze hechten al maar meer belang aan waardevolle, informatieve en leesbare teksten. De gebruikerservaring staat voorop. Daarom is het vandaag belangrijker dan ooit om teksten te schrijven voor uw doelpubliek, niet alleen voor Google.

Recente blogposts

Meer over SEO

Beginnen met SEO copywriting? Reken op de expertise van Applic Group!

Wordt uw mooie website wel gevonden in Google? Voor welke zoektermen wordt uw website vertoond? Zijn uw webteksten geoptimaliseerd voor Google en uw doelpubliek?

Dankzij onze complete SEO check krijgt u antwoord op deze en andere vragen. Vul het adres van uw website in en ontvang een volledig vrijblijvende SEO analyse van uw website.

    JA, ik wil een GRATIS SEO check

    Proudly powered by Applic Group