Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over SEO

Waarom is SEO belangrijk?

SEO, of zoekmachineoptimalisatie, is van cruciaal belang voor elke website. Waarom? Omdat het ervoor zorgt dat jouw website hoger scoort in zoekmachines zoals Google. Hierdoor kunnen potentiële klanten jouw website gemakkelijker vinden. Hoe hoger jouw website in de zoekresultaten verschijnt, hoe groter de kans dat mensen doorklikken naar jouw site. Dit resulteert in meer verkeer naar jouw website en bijgevolg ook in meer potentiële klanten.

SEO, kan ik dat zelf niet?

Natuurlijk, maar of dit met succes zal zijn?

Zoekmachines zoals Google voeren regelmatig een update door waardoor de “spelregels” kunnen veranderen. SEO is echter geen eenmalige klus. Het vereist constante updates, monitoring en optimalisatie. Maar het is de investering zeker waard, omdat het kan zorgen voor een continue stroom van organisch verkeer naar jouw website. En dit is precies waar Applic Group je kan helpen. Wij zijn gespecialiseerd in het optimaliseren van websites voor zoekmachines en kunnen ervoor zorgen dat jouw website op de eerste pagina van zoekresultaten verschijnt.

Hoeveel kost SEO?

De kostprijs van SEO kan afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals de omvang van uw website. Daarom is het moeilijk om een exacte prijs te geven.

Om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten en wat we voor u kunnen betekenen, raden we u aan om een offerte aan te vragen. Onze experts zullen dan een gepersonaliseerde offerte opstellen die aansluit bij uw behoeften en budget.

Wat is het verschil tussen organische en betaalde zoekresultaten?

Organische zoekresultaten zijn de resultaten die worden weergegeven in de zoekmachines zonder te betalen voor advertenties. Betaalde zoekresultaten zijn advertenties die worden weergegeven boven of onder de organische resultaten.

Hoelang duurt het voordat ik resultaten zie van mijn SEO-inspanningen?

Het kan enkele maanden tot een jaar duren voordat je significante resultaten ziet van je SEO-inspanningen. Het hangt af van verschillende factoren, zoals de concurrentie in je niche en hoe snel zoekmachines de wijzigingen op je website oppikken.

Is SEO hetzelfde als zoekmachine-adverteren (SEA)?

Nee, SEO en SEA zijn twee verschillende online marketingstrategieën. SEO richt zich op het optimaliseren van organische zoekresultaten, terwijl SEA betrekking heeft op het betalen voor advertenties in zoekmachines.

Wat is het verschil tussen on-page en off-page SEO?

On-page SEO verwijst naar alle optimalisaties die op de website zelf worden uitgevoerd, zoals het optimaliseren van de inhoud en de structuur van de website. Off-page SEO verwijst naar alle optimalisaties die buiten de website plaatsvinden, zoals het verkrijgen van backlinks van andere websites.

Wat zijn backlinks en waarom zijn ze belangrijk voor SEO?

Backlinks zijn links van andere websites naar uw website. Ze zijn belangrijk omdat ze aangeven dat uw website als waardevol wordt beschouwd door andere websites en zoekmachines. Backlinks kunnen de rangschikking van uw website in zoekresultaten verbeteren.

Wat is het belang van mobielvriendelijke websites voor SEO?

Het hebben van een mobielvriendelijke website is belangrijk voor SEO omdat zoekmachines de voorkeur geven aan mobielvriendelijke websites en ze hoger rangschikken in zoekresultaten. Bovendien hebben steeds meer mensen toegang tot het internet via mobiele apparaten, daarom is het belangrijk om een website te hebben die op alle apparaten goed presteert.

Wat is lokale SEO en waarom is het belangrijk?

Lokale SEO is het proces van het optimaliseren van een website om beter gevonden te worden in lokale zoekopdrachten, zoals “bloemist in Amsterdam”. Het is belangrijk voor bedrijven die hun lokale zichtbaarheid willen vergroten en meer lokale klanten willen aantrekken.

Wat is het belang van SEO voor e-commerce websites?

SEO is belangrijk voor e-commerce websites omdat het kan helpen bij het genereren van organisch verkeer naar de website, het vergroten van de zichtbaarheid van producten in zoekresultaten en het verbeteren van de conversieratio’s van de website.

Wat is een XML-sitemap en waarom is het belangrijk voor SEO?

Een XML-sitemap is een bestand dat alle pagina’s van een website bevat en de zoekmachine crawlers helpt bij het ontdekken en indexeren van alle inhoud op de website. Het is belangrijk voor SEO omdat het de zoekmachines helpt bij het begrijpen van de structuur en de inhoud van uw website.

Veelgestelde vragen over een website laten maken

Wat kost het om een website te laten maken?

De kosten om een nieuwe website te laten maken kan erg verschillen. Alles hangt af van de grootte, de functionaliteiten, of u kiest voor een standaard layout of een website op maat, …

Er zijn dus verschillende factoren die bepalen hoeveel uw website zal kosten.

Neem contact met ons op voor een offerte op maat!

Met welk CMS bouwen jullie?

Bij Applic Group bouwen wij al onze websites in WordPress, het meest populaire Content Management System (CMS) ter wereld. Door te kiezen voor WordPress, kunnen onze klanten erop vertrouwen dat hun website klaar is voor de toekomst en profiteren zij van alle voordelen die het CMS met zich meebrengt. Zo kunnen zij gemakkelijk wijzigingen aanbrengen aan hun website, hoog scoren in zoekmachines zoals Google en hun website gemakkelijk beheren. Wij zijn ervan overtuigd dat WordPress de beste keuze is voor het bouwen van websites die krachtig, flexibel en gemakkelijk te onderhouden zijn.

Bouwen jullie responsieve websites?

Natuurlijk, bij Applic Group zijn al onze websites standaard 100% responsive, zonder extra kosten. Dit betekent dat onze klanten dezelfde optimale gebruikerservaring krijgen, ongeacht het apparaat dat zij gebruiken, of het nu een laptop, smartphone of tablet is. Dit is hoe het hoort te zijn en wij zorgen ervoor dat onze websites voldoen aan de hoogste standaarden van gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid.

Vertalen jullie ook websites?

Absoluut! Bij Applic Group heeft meer dan 30% van onze klanten een meertalige website. Wij hebben ruime ervaring met het ontwikkelen van websites in verschillende talen.

Waarom een website laten maken?

Zoals u waarschijnlijk zelf ook hebt gemerkt, is onze maatschappij steeds meer gedigitaliseerd. Potentiële klanten zoeken vaak als eerste online naar informatie over uw bedrijf voordat ze beslissen om een bezoek te brengen. Het is daarom essentieel om een professionele en betrouwbare indruk achter te laten op het internet. Bij Applic Group weten we dat een kwalitatieve website kan bijdragen aan meer omzet voor uw bedrijf. Daarom streven wij naar de hoogste kwaliteit en garanderen wij dat onze websites aan uw verwachtingen voldoen en zelfs overtreffen. Door een website te laten maken bij Applic Group, maakt u altijd de juiste keuze voor uw bedrijf.

Kan ik mijn huidige domeinnaam voor mijn nieuwe website gebruiken?

Dat kan zeker, we brengen uw huidige domeinnaam naar onze hosting, zodat deze kan gebruikt worden op de door ons ontworpen nieuwe website.

Wat is responsive webdesign?

Responsive webdesign is een benadering van webdesign waarbij de inhoud van een website automatisch wordt aangepast aan de grootte en resolutie van het scherm waarop het wordt bekeken. Met andere woorden, een responsief ontwerp zorgt ervoor dat een website er even goed uitziet en even gemakkelijk te gebruiken is op een desktopcomputer, laptop, tablet of smartphone. Responsief webdesign is tegenwoordig een belangrijke vereiste voor het creëren van succesvolle en toegankelijke websites die kunnen worden gebruikt op een breed scala aan apparaten.

Krijg ik een eigen emailadres met mijn domeinnaam?

Natuurlijk! In ons standaard hosting pakket zit er 1 gratis emailadres beschikbaar.

Veelgestelde vragen over een webshop laten maken

Hoelang duurt het om een webshop te maken?

Dit hangt af van de complexiteit van de webshop en de benodigde functies. Een eenvoudige webshop kan binnen enkele weken worden opgezet, terwijl een meer complexe webshop enkele maanden kan duren.

Wat zijn de kosten van het maken van een webshop?

De kosten voor een webshop te laten maken hangen af van verschillende factoren, zoals het type webshop, de benodigde functies, ontwerp en branding. We kunnen u een offerte geven op basis van uw specifieke vereisten.

Bieden jullie opties voor integratie van betalingssystemen op de webshop?

Ja, wij werken samen met Mollie een Nederlandse payment serviceprovider. Deze bied alle mogelijke betaling mogelijkheden aan.

Bieden jullie ook training en ondersteuning aan om klanten te helpen hun webshops te beheren en bij te werken?

Ja, we bieden training en ondersteuning aan om u te helpen uw webshop te beheren en bij te werken.

Doen jullie ook zoekmachine-optimalisatie (SEO) om ervoor te zorgen dat de webshop wordt gevonden door potentiële klanten?

Ja, we bieden SEO-diensten om ervoor te zorgen dat uw webshop hoog scoort in zoekmachines en gevonden wordt door potentiële klanten.

Welke beveiligingsmaatregelen neemt uw bedrijf om de webshop te beschermen tegen hackers en cyberaanvallen?

We nemen verschillende beveiligingsmaatregelen, zoals SSL-certificaten firewalls, malware-scanners en gegevensbescherming om ervoor te zorgen dat uw webshop beschermd is tegen hackers en cyberaanvallen. We werken ook regelmatig onze software en systemen bij om ervoor te zorgen dat uw webshop veilig blijft en voldoet aan de nieuwste beveiligingsnormen.

Kunnen jullie ook de snelheid en prestaties van de webshop te verbeteren?

Ja, we optimaliseren afbeeldingen, minificeren CSS en JavaScript, en voeren andere technische verbeteringen uit om uw webshop snel en responsief te maken.

Hoe kan ik contact opnemen om een webshop te laten maken?

U kunt contact met ons opnemen via ons contact formulier voor het aanvragen van een offerte voor een webshop op maat. We zijn altijd beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden en u te helpen bij het maken van de beste beslissing voor uw bedrijf.

Proudly powered by Applic Group