Ontstoppingsdienst

synergie tussen website, seo en sea

Nieuwe speler in een competitieve markt

Begin 2020 kregen we de vraag van een nieuwe ontstoppingsdienst om een nieuwe website te voorzien en een online marketingstrategie uit te werken. We kozen ervoor om een zoekmachine optimalisatie uit te voeren en online advertenties te voorzien. Omdat hij zich vooral wilde richten op de regio’s Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, hebben we ook regionaal geoptimaliseerde pagina’s voorzien. Mits het om een nieuw bedrijf ging met een minimale organische zichtbaarheid, identificeerden we Google Ads als de meest geschikte oplossing voor een snel resultaat.

 

De concurrentie voor nooddiensten is moordend. Klikprijzen van meer dan 10 euro zijn geen uitzondering. Bovendien hebben zo goed als alle Belgische nooddiensten last van frauduleuze concurrentie en geautomatiseerde bot-clicks.

Doelstellingen

Onze belangrijkste doelstelling was in eerste instantie om de klikprijzen aanvaardbaar te houden en toch het maximum aantal conversies te behalen. In tegenstelling tot enkel te focussen op algemene zoektermen zoals ‘ontstoppingsdienst’, richtten we ons op beter converterende zoektermen die minder vaak gebruikt worden. Daardoor slaagden we er in om tijdens de beginperiode de klikprijzen laag te houden én onder de radar te blijven van de malafide concurrentie. Als extra voorzorg tegen geautomatiseerde bot-clicks installeerden we ClickCease, een third party tool waarmee valse klikken automatisch geblokkeerd kunnen worden. Daarnaast maakt ClickCease het mogelijk om budgettaire claims te maken bij Google voor klikken die verloren gaan door bots.

 

ads metrics 2020-2021

 

Synergie tussen website, SEO en SEA

Omdat we zowel de website, SEO en Google Ads in eigen beheer hebben, kunnen we een maximale relevantie creëren voor de advertenties, meer bezoekers naar de website brengen en die bezoekers een optimale gebruikerservaring bieden. Door uw website, SEO en SEA op elkaar af te stemmen zal u minder bezoekers nodig hebben om een interessante lead te krijgen.

 

Enkele opvallende resultaten

We slaagden erin om de zichtbaarheid van de advertenties te laten toenemen tot een gemiddelde van 56%. Tegenwoordig worden onze advertenties vertoond in ongeveer 80% van de gevallen. De klikprijs bleef doorheen deze periode binnen de vooropgestelde limieten. Over deze periode betaalden we gemiddeld €4,04 per klik. Tijdens deze periode brachten we 1770 converterende bezoekers naar de website via de advertenties. Het conversiepercentage doorheen deze periode lag op 12,69% – of 1 relevante lead voor 8 bezoekers.

 

Wil u ook een nieuwe website?

Bent u niet (meer) tevreden over uw website? Heeft uw website niet de juiste uitstraling? Vinden de bezoekers van uw website hun weg niet naar uw producten of diensten?

 

Dan is het waarschijnlijk tijd om een nieuwe website te laten maken. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek. Samen bekijken we de mogelijkheden voor uw nieuwe website.

    JA, ik wil een nieuwe website

    Proudly powered by Applic Group