Al-Met
Ramen en deuren

Al-Met - lage prijs, hoge waarde

Hoge klikprijzen in een competitieve markt

In een competitieve markt kunnen klikprijzen enorm snel oplopen. Voor ramen en deuren is dat niet anders. De klikprijs simulator van Google Ads geeft aan dat één enkele klik voor de zoekterm ‘ramen en deuren’ 6,18 euro zal kosten.

Een campagne gericht op maximale zichtbaarheid zal hierdoor een heleboel geld gaan kosten. Omdat onze klant online wilde adverteren, maar niet enorm veel geld wilde spenderen, zijn we op zoek gegaan naar zoektermen die goedkoper zijn, maar toch de intentie tot aankoop impliceren.

Dit type campagne vereist een grondige voorbereiding en constante bijsturing. Omdat we uitdagingen niet graag uit de weg gaan, namen we dit project met plezier aan.

Laaghangend fruit

Omdat we met het vooropgestelde budget slechts een zeer laag vertoningsaandeel konden genereren, hadden we geen andere keuze dan op zoek te gaan naar goedkopere zoektermen. Dit soort goedkopere zoektermen met een hoge koopintentie worden in het vakjargon ‘low hanging fruit’ of ‘laaghangend fruit’ genoemd. Door te focussen op dit soort zoektermen, slaagden we er in om de klikprijs te beperken tot 1,23 euro en toch voldoende conversies binnen te halen.

almet laaghangend fruit google ads

Dankzij deze lage klikprijs slaagden we erin om één enkele conversie te realiseren voor slechts 20,36 euro.

Constante bijsturing en evaluatie

Omdat we constant bezig zijn met het identificeren van zoektermen die voor conversie zorgen, slaagden we erin om de resultaten nog verder te verbeteren. Omdat we zowel de SEO, als de SEA en de website in beheer hebben, kunnen we de marketing inspanningen perfect op elkaar afstemmen. De eerste 3 maanden van 2022, realiseerden we een klikprijs van 1,20 euro. Door te focus te leggen op de zoektermen die effectief voor aanvragen zorgden, kregen we het voor elkaar om de kostprijs voor één enkele conversie te laten dalen tot 14,23 euro.

Wil u ook een nieuwe website?

Bent u niet (meer) tevreden over uw website? Heeft uw website niet de juiste uitstraling? Vinden de bezoekers van uw website hun weg niet naar uw producten of diensten?

 

Dan is het waarschijnlijk tijd om een nieuwe website te laten maken. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek. Samen bekijken we de mogelijkheden voor uw nieuwe website.

    JA, ik wil een nieuwe website

    Proudly powered by Applic Group