Het belang van
Google Ads bij een
nieuwe website

seo-sea-nieuwe-website

Zoals we wel vaker zeggen is SEO een proces op langere termijn. Het kan soms even duren voordat de SEO van een website op punt staat en het effect ervan merkbaar wordt.

Daarom raden we bij klanten met een nieuwe website en/of nieuwe onderneming vaak aan om ook Google Ads te doen. In die situatie is het immers meestal belangrijk om zo snel mogelijk relevante websitebezoekers te hebben die tot leads of aankopen leiden.

Terwijl het bij een SEO strategie even kan duren voordat u meer bezoekers krijgt, zal een Google Ads campagne onmiddellijk extra relevante bezoekers naar uw website brengen.

Snel relevante bezoekers naar uw website

Een Google Ads campagne haalt dus op korte termijn relevante bezoekers naar uw website. Die bezoekers zorgen meteen voor waardevolle leads en tevreden klanten, die u kan activeren om uw naamsbekendheid en klantenbestand te vergroten. Op die manier helpt een efficiënte Google Ads campagne om de periode te overbruggen waarin uw SEO strategie nog verfijnd moet worden.

Ook als uw website al een organische zichtbaarheid heeft voor bepaalde zoektermen is het interessant om een Google Ads campagne op te zetten voor de zoektermen waarvoor uw website nog niet vertoond wordt.

Meer bezoekers op korte en lange termijn

Figuur 1 – Evolutie Google Ads
Figuur 2 – Evolutie SEO

De twee grafieken hierboven geven een mooi beeld van de evolutie van een SEO strategie en de evolutie van een Google Ads campagne.

Op Figuur 1 kan u zien hoe snel u interessante bezoekers naar uw website kan halen met Google Ads, voor een beperkt budget. Deze klant koos voor een complete online marketingstrategie met een nieuwe website, SEO en Google Ads campagne. De advertenties brachten meteen een heleboel relevante bezoekers naar de nieuwe website.

Ondertussen had ook de SEO optimalisatie een aanzienlijk effect, wat de organische zichtbaarheid van de website deed stijgen en voor nog meer relevante bezoekers zorgde.

Figuur 2 geeft de evolutie weer van het SEO proces over de maanden heen. We zien dat het aantal sessies doorheen de periode trager groeide dan bij Google Ads, maar wel gestaag bleef groeien zonder extra kosten.

Een Google Ads campagne is dus ideaal om op korte termijn meer bezoekers naar uw website te halen of om op lange termijn om zichtbaarheid te genereren voor competitievere zoektermen.

Wil u ook een nieuwe website?

Bent u niet (meer) tevreden over uw website? Heeft uw website niet de juiste uitstraling? Vinden de bezoekers van uw website hun weg niet naar uw producten of diensten?

 

Dan is het waarschijnlijk tijd om een nieuwe website te laten maken. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek. Samen bekijken we de mogelijkheden voor uw nieuwe website.

    JA, ik wil een nieuwe website

    Proudly powered by Applic Group