Black hat SEO herkennen

Black hat SEO technieken herkennen

Gaat u een samenwerking aan met een SEO bureau? Dan is het belangrijk dat u op de hoogte bent van black hat SEO technieken. Wanneer deze worden toegepast op uw website, is de schade namelijk vaak onomkeerbaar. Google bestraft black hat technieken met penalty’s waar u (bijna) niet vanaf geraakt. Gewapend met deze kennis vermijdt u malafide praktijken op uw website.

Een betrouwbare SEO specialist inschakelen? Reken op de SEO experts van Applic Group! Met meer dan 207 succesvolle SEO trajecten, kennen wij de regels van de SEO kunst als geen ander.

Wat is black hat SEO?

Black hat SEO verwijst naar technieken en strategieën die in strijd zijn met de richtlijnen van zoekmachines om kunstmatig de zoekresultaten te manipuleren. Deze technieken zijn gericht op het snel verkrijgen van hogere rankings, maar zijn niet in lijn met de ethische normen en resulteren in straffen van zoekmachines. Indien er black hat SEO technieken geconstateerd worden, wordt uw website gedegradeerd in zoekresultaten of zelfs volledig verbannen.

Sommige malafide SEO bureaus passen black hat SEO toe om de indruk te geven dat ze weten waarmee ze bezig zijn. Niets is minder waar, de schade is vaak onomkeerbaar. Zelfs de meest gedreven SEO specialist kan u dan niet meer verder helpen.

Welke black hat SEO technieken bestaan er?

Er zijn verschillende black hat SEO technieken die worden gebruikt om zoekmachines te manipuleren om hogere rankings te krijgen. Deze hogere rankings zijn altijd maar tijdelijk en worden op korte termijn afgestraft.

 • Keyword stuffing: het overmatig gebruik van zoekwoorden op een pagina, met als doel zoekmachines te misleiden en hogere rankings te verkrijgen. Dit leidt vaak tot moeilijk leesbare en slecht geschreven inhoud.
 • Cloaking: het tonen van verschillende inhoud aan zoekmachines en gebruikers. De inhoud die aan zoekmachines wordt getoond, verschilt van wat gebruikers te zien krijgen. Dit is bedoeld om zoekmachines te misleiden en hogere rankings te verkrijgen.
 • Doorway pages: pagina's die specifiek zijn geoptimaliseerd voor bepaalde zoekwoorden, maar weinig waarde bieden aan gebruikers. Deze pagina's worden vaak gebruikt om zoekmachines te misleiden en verkeer naar een andere pagina te leiden.
 • Link spamming: het verkrijgen van backlinks op een onnatuurlijke en manipulatieve manier, zoals het kopen van links van lage kwaliteit, het deelnemen aan linkuitwisselingsprogramma's of het plaatsen van links op niet-gerelateerde websites en forums.
 • Hidden text en links: het verbergen van tekst of links op een pagina door ze te laten overeenkomen met de achtergrondkleur van de pagina of door ze te verbergen achter afbeeldingen. Deze techniek is bedoeld om zoekmachines te misleiden en hogere rankings te verkrijgen.
 • Link farms en Private Blog Networks (PBN's): het creëren van een groot aantal kunstmatige backlinks van lage kwaliteit, vaak via link farms of PBN's, met als doel hogere rankings te verkrijgen. Deze links hebben meestal geen waarde voor gebruikers en worden alleen gebruikt om zoekmachines te manipuleren.

Met andere woorden: elke techniek die tegen de richtlijnen van Google ingaat.

Zo herkent u een bureau dat gebruik maakt van black hat SEO

Intussen heeft u wel door dat u echt moet vermijden dat er black hat SEO technieken worden toegepast op uw website. Maar, hoe weet u nu zeker of uw SEO partner betrouwbaar is? Let op de volgende alarmbellen:

 • Garanties voor snelle resultaten: een bureau dat garandeert dat ze snel hoge posities in zoekresultaten bereiken, maakt mogelijk gebruik van black hat technieken. Het kost tijd om organische zoekresultaten te verbeteren, dus het beloven van onmiddellijke resultaten wijst op het gebruik van manipulatieve praktijken.
 • Geheimzinnigheid over hun strategieën: een betrouwbaar SEO bureau communiceert open over de strategieën die ze gebruiken om de rankings te verbeteren. Als een bureau vaag is over hun methoden of niet bereid is om details te verstrekken over wat ze precies doen, kan dit een waarschuwing zijn dat ze mogelijk black hat technieken gebruiken.
 • Focus op kwantiteit boven kwaliteit: als een bureau zich voornamelijk richt op het verkrijgen van een groot aantal backlinks of het creëren van inhoud van lage kwaliteit zonder aandacht te besteden aan relevantie of bruikbaarheid, kan dit duiden op het gebruik van black hat technieken.
 • Verborgen tekst of links op de website: wanneer de website van het SEO-bureau verborgen tekst of links bevat, zoals witte tekst op een witte achtergrond of verborgen links achter afbeeldingen, wijst dit op het gebruik van black hat technieken.
 • Gebrek aan transparantie: een betrouwbaar SEO-bureau zou transparant moeten zijn over hun tarieven, methoden en resultaten. Als een bureau vaag is over hun prijzen, geen duidelijke strategieën communiceert of geen referenties kan verstrekken, gebruiken ze mogelijk black hat technieken
 • Negatieve feedback of reputatieproblemen: het is altijd verstandig om recensies en feedback van eerdere klanten te controleren voordat u met een SEO bureau in zee gaat. Als er veel klachten zijn over onethische praktijken of slechte resultaten, is het waarschijnlijk verstandig om verder te kijken.

Oké, geen black hat SEO dus. Maar wat dan wel?

Een betrouwbaar SEO bureau maakt gebruik van white hat SEO technieken. Dat zijn ethische en legitieme technieken en strategieën om de positie van uw website in de zoekresultaten te verbeteren. Deze benadering volgt strikt te richtlijnen en best practices van zoekmachines en streeft ernaar om waardevolle, relevante en nuttige inhoud te bieden aan gebruikers.

In tegenstelling tot black hat SEO, dat zoekmachines probeert te misleiden met manipulatieve tactieken, is white hat SEO gericht op het opbouwen van een duurzame online aanwezigheid en het leveren van een positieve gebruikservaring.

Samenwerken met een betrouwbaar SEO bedrijf?

Wij garanderen een SEO optimalisatie volgens de regels van de kunst

Met meer dan 207 succesvolle SEO trajecten op onze teller, kent SEO geen geheimen meer voor ons. We weten wat niet mag, en vooral, hoe het wel moet. Dat hebben we al meerder malen mogen bewijzen.

Op zoek naar een betrouwbare partner om uw posities in Google te verbeteren? Contacteer ons gerust, we helpen u graag verder!

  JA, ik wil een GRATIS SEO check

  Proudly powered by Applic Group