Social Media marketing

Applic Group helpt bij het bepalen van uw persoonlijke Social Media marketing strategie. Verhoog uw omzet, schakel Facebook, Twitter en andere Social Media in voor advertising en branding.

Social Media marketing strategie op maat

Bij het bepalen van een succesvolle Social Media marketing strategie gaan we allereest kijken wat u wilt bereiken. Naar gelang de doelstelling zullen we steeds een Social Media strategie op maat van uw onderneming implementeren.

Geïnteresseerd?
bekijk wat we voor de zichtbaarheid van uw Social Media kanaal kunnen betekenen

Wilt u:

  • Uw naamsbekendheid vergroten?
  • Uw reputatie verbeteren?
  • Meer prospecten verwerven?
  • Extra bezoekers naar uw website brengen?
  • De interactie met uw medewerkers verbeteren?
  • De interactie met uw klanten verbeteren?

Verder is het belangrijk te weten op welke doelgroep u zich wilt richten. Door uw doelgroep zo specifiek mogelijk te omschrijven (leeftijd, geslacht, hobby’s, locatie, …) vormt u zich een duidelijk beeld van uw potentiële klanten en zal u hen op een efficiëntere manier kunnen aanspreken.

 

Branding & Advertising – Facebook, Twitter of een ander Social Media kanaal?

Hoewel Facebook in België veruit het grootste bezoekersaantal heeft, betekent dit niet dat u voor uw bedrijf ook het grootste bereik zal hebben via Facebook. Bedenk op welk kanaal uw doelgroep het meest vertegenwoordigd is en op welk kanaal uw concurrenten succes boeken. Denk zeker ook even na over het gedrag van uw doelgroep. Willen uw prospecten vooral informatie over uw bedrijf lezen? Willen ze berichten delen of liken? Of zijn ze eerder geneigd in gesprek te gaan met uw bedrijf?

Wilt u meer informatie over welk Social Media kanaal het meest geschikt is voor uw doelgroep? Bekijk dan zeker deze handige pdf.

 

De juiste content

De content die u op uw Social Media kanalen post moet interessant zijn voor uw bezoekers. Hoe interessanter de informatie, hoe meer uw bezoekers deze informatie zullen delen. En hoe meer uw bezoekers de informatie delen, hoe meer zichtbaarheid ze geniet.

Afbeeldingen, filmpjes en artikels leveren betere resultaten dan platte tekst. Omdat een Social Media feed boordevol informatie zit, is het belangrijk om uw informatie op te laten vallen. Gebruik humor, geef kortingen of stel vragen om de interactie met uw bezoekers te verhogen.

Nu u de juiste content geselecteerd heeft, bepaalt u de timing van uw postings. Deel niet al uw content op dezelfde dag, maar verspreid het over de gehele week. Denk ook na over het ideale tijdstip om uw content te delen. Voor een business-to-business organisatie is dit onder de werktijd, terwijl een business-to-customer organisatie vooral ’s avonds en in het weekend zijn doelpubliek bereikt.

Bent u op zoek naar een Social Media marketing partner die u helpt bij het opzetten van een Social Media strategie op maat van uw organisatie?

Geïnteresseerd?
bekijk wat we voor de zichtbaarheid van uw Social Media kanaal kunnen betekenen

Social Media Marketing Strategie