Webshop laten maken Professionele webshop aan een scherpe prijs

Waneer u een professionele webshop wilt laten maken aan een scherpe prijs kiest u voor Applic Group uit Antwerpen.

Waarom uw webshop belangrijk is

E-commerceE-Commerce zit in de lift. 2018 was een absoluut topjaar voor Belgische webshop eigenaars. Het afgelopen jaar spendeerden online shoppers in België zo’n 10,67 miljard euro. Dat is een half miljard meer dan in 2017.

Ook de frequentie van de aankopen via webshops neemt toe. In 2017 deed de gemiddelde Belg 10,3 online aankopen. Afgelopen jaar steeg het gemiddelde aantal online aankopen tot 11,6.

De grootste stijgingen zijn waar te nemen in de categorieën “speelgoed” (38%), “Health & Beauty” (35%) en “Kleding” (18%).

Het aantal aankopen via mobiele apparaten stijgt eveneens. In 2018 gebruikte 1/3 Belgen voor minstens één online aankoop zijn smartphone.

Als u een webshop wilt laten maken en mee wilt profiteren van de groei van E-Commerce, rekent u best op een bureau met diepgaande expertise op vlak van webdesign en gebruikerservaring. Uiteraard bent u bij Applic Group ook aan het juiste adres als u een nieuwe website wilt laten maken.

E-Commerce tracking

De geïntegreerde analyse mogelijkheden van uw webshop laten dikwijls nogal te wensen over. Door Google Analytics E-Commerce Tracking aan uw webshop toe te voegen, koppelt u verkopen aan Google Analytics data als sessies, bounce rate, kanaalgroeperingen, landingspagina’s, enz.

E-commerce per sessie
Evolutie in omzet doorheen het jaar

De extra inzichten die u verkrijgt dankzij E-Commerce Tracking zijn onmisbaar om de impact van uw landingspagina’s en marketing campagnes in te kunnen schatten. Zonder weet u niet welke pagina’s of campagnes effectief voor verkopen zorgen en welke niet.
E-Commerce Tracking vereist dat u Google Analytics op uw webshop installeert. De meeste gebruikte webshop platformen bieden modules aan om E-Commerce Tracking te integreren.

U kan ook de opbrengst per kanaal bekijken. Zo weet u precies hoeveel uw marketing inspanningen u opleveren.

 • Organisch verkeer
 • Betaald verkeer
 • Social Media
 • Direct verkeer
 • Email verkeer
 • Verwijzingsverkeer
E-commerce per kanaal
Omzet per kanaal

Onze voorkeur bij het bouwen van webshops gaat uit naar WordPress en de WooCommerce plugin. WooCommerce biedt uitgebreide mogelijkheden voor E-commerce tracking. WooCommerce E-commerce tracking geeft u handige inzichten in het gedrag van uw bezoekers, maar ook in de prestaties van uw producten en diensten.

Google Shopping

U heeft het vast en zeker al gemerkt. Wanneer u op zoek gaat naar een product, laat Google afbeeldingen zien van relevante producten compleet met prijs en een link naar de webshop. U krijgt deze afbeeldingen zowel te zien bij de standaard Google Search als in het Google Shopping gedeelte. Ook bij zoekpartners als Youtube bestaat de mogelijkheid dat u deze producten voorgeschoteld krijgt.

Google shopping feed
Voorbeeld van Google Shopping feed

Logisch dat deze extra zichtbaarheid die Google Shopping genereert voor een heleboel opportuniteiten kan zorgen.

Remarketing

Remarketing is een onmisbare tool om klanten die uw webshop eerder bezochten toch te overtuigen om tot een aankoop over te gaan. Let wel, waar een goede remarketing strategie een serieuze meerwaarde kan zijn voor uw business, wekt u met een slechte remarketing strategie vooral irritaties op bij uw bezoekers.

Het type voorbeeld van irritante remarketing is Zalando. U heeft het vast al meegemaakt. Na een avondje online shoppen blijft dat ene paar schoenen u achtervolgen. Omdat u dezelfde remarketing banners een tiental keer per dag voorgeschoteld krijgt, gaat u dit als vervelend ervaren. Vermijd irritaties bij uw bezoekers door het maximum aantal impressies van uw remarketing banners te beperken. Aan de hand van een paar simpele testen weet u precies hoe vaak uw publiek uw banners wilt terug zien.

Verhoogde conversie door remarketing

Het doel van uw remarketing campagne kan zijn om uw brand, promo of event extra in de verf te zetten. De meeste remarketing campagnes hebben echter als doel om de conversie te verhogen. Remarketing ads voor “Cart abandonment” zijn een veel voorkomende tactiek om uw conversies te verhogen.

Een bezoeker van uw webshop heeft tijdens zijn laatste sessie een product in het winkelwagentje gestopt, maar is nooit tot een aankoop over gegaan. Een advertentie of email met een gerichte boodschap als “Slechts 2 artikelen over” of “Nu met 20% korting” kan uw bezoekers overtuigen om toch nog tot conversie over te gaan.

Heractivatie van bestaande klanten

Remarketing is een super handige tool om bestaande klanten te reactiveren.

Stel, u verkoopt printers en inkt. U weet dat een gemiddelde klant ongeveer 3 maanden doet met een inktpatroon. Door uw bestaande klanten om de 3 maanden een gepersonaliseerde boodschap te tonen verhoogt u de kans dat ze opnieuw tot een aankoop over zullen gaan. U kan hetzelfde doen voor klanten die een printer bij u gekocht hebben. Het meegeleverde inktpatroon zal na een 3-tal maanden leeg zijn. Het ideale moment om uw klant aan te spreken via remarketing.

Wordt uw mooie website wel gevonden in Google?
Voor welke zoektermen wordt uw website vertoond?
Voldoet uw website aan de technische vereisten om gevonden te worden?

Dankzij onze complete SEO check krijgt u antwoord op deze en andere vragen
Vul het adres van uw website in en ontvang een volledig vrijblijvende SEO analyse van uw website.  Meest populaire CMS

  Een CMS – Content Management System – is een webapplicatie die het mogelijk maakt om, zonder veel technische kennis, de volledige inhoud van uw website aan te passen. Met een CMS kan u heel eenvoudig teksten, foto’s, video’s, etc toevoegen of aanpassen.

  De 3 meest populaire CMS’en zijn WordPress, Drupal en Joomla. WordPress steekt er echter met kop en schouders bovenuit.

  Meest gebruikte CMS - 2019
  Meest populaire CMS – 2019

  Waar in 2010 nog ongeveer 75% van de websites zonder CMS werkten, is dat aantal vandaag de dag terug gevallen tot ongeveer 45%. Een CMS is dan ook onmisbaar geworden wanneer u uw bezoekers steeds relevante inhoud voor wilt schotelen.

  WordPress is altijd al het meest populaire CMS geweest. In 2010 maakte ongeveer 13% van de websites wereldwijd gebruik van dit CMS. Vandaag de dag is WordPress zonder twijfel het meest gebruikte CMS. Maar liefst 33% van de websites wereldwijd (dat is 1 op 3!) gebruikt WordPress als Content Management System.

  De populariteit van Drupal en Joomla is doorheen de jaren ongeveer gelijk gebleven. Deze CMS’en nemen beide een 2 a 3% van de markt voor hun rekening.

  Waarom WordPress ?

  In 2003 zag WordPress het daglicht. Waar WordPress in het begin vooral gebruikt werd om blogs te ontwikkelen, is het tegenwoordig uitgegroeid tot een volwaardig CMS waar de meest complexe websites mee gebouwd kunnen worden. De basis functionaliteiten van WordPress zijn makkelijk uitbreidbaar aan de hand van een heleboel plugins.

  Bij Applic Group zijn we heilig overtuigd van de kracht van WordPress. Deze 4 redenen zullen u zeker overtuigen!

  • Gebruiksgemak – Met u als eindklant in gedachte was de keuze voor WordPress snel gemaakt. WordPress is een enorm intuïtief platform waar u – zonder veel technische kennis – pagina’s, teksten, foto’s en video’s kan toevoegen of aanpassen.
  • Altijd up-to-date – Meerdere keren per jaar krijgt de core van WordPress een grondige update. Deze updates hebben als doel om de veiligheid van het platform te verbeteren en de last op uw server zo miniem mogelijk te houden. Op deze manier heeft u steeds een snelle, en vooral veilige, website.
  • Flexibel – Omdat extra functionaliteiten als het ware ‘op’ de core geïnstalleerd worden, is het mogelijk om enkel de functionaliteiten te gebruiken die u effectief nodig heeft.
  • Community – WordPress is “Open Source” software ondersteund door een gigantische community. Documentatie over de werking van WordPress en de verschillende plugins is om die reden overvloedig aanwezig. U vindt zonder probleem een handige (video)tutorial om u op gang te zetten.

  Volgens sommige criticasters zou WordPress niet voldoen aan de vereisten van grote brands.
  Onzin natuurlijk!
  Deze alom bekende bedrijven bewijzen het tegendeel:

  Webshop laten maken?

  Waneer u een professionele webshop wilt laten maken aan een scherpe prijs kiest u voor Applic Group uit Antwerpen.

   Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak   Velden met een * zijn verplicht

   Lees ook even ons privacybeleid.

   Privacy is belangrijk voor ons.

   Je persoonsgegevens worden enkel gebruikt om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

   Persoonsgegevens zullen dan ook nooit doorgegeven worden aan derden.

   Tevreden klanten

   SEO klanten - LightSheer laserontharing SEO klanten - Procobel vloeronderhoud SEO klanten - KPMG SEO klanten - Little Thingz SEO klanten - Keuleers Lifttrucks SEO klanten - Stabirail SEO klanten - Doens en zonen Ontstoppingsdienst SEO klanten - Proximus