De juiste zoektermen

Wilt u de zichtbaarheid van uw website verhogen? Dan is een Google Adwords campagne een eerste stap in de juiste richting. Maar hoe kan u goede zoekwoorden bepalen?

Goede zoekwoorden bepalen

Met de Adwords Keyword Planner kan u allerlei handige informatie inwinnen die u kan helpen een inzicht te geven over het potentieel aan bezoekers dat bepaalde zoektermen via Google naar uw website kunnen brengen. De metrics die u via Keyword Planner voor een bepaalde zoekterm krijgt zijn het maandelijkse zoekvolume, de concurrentie en het aanbevolen bod.

Hulp nodig bij het bepalen van de juiste zoektermen?
Contacteer een SEA specialist!

Aan de hand van een praktijkvoorbeeldje gaan we deze metrics even dieper bekijken. We nemen een voorbeeld van een agency die Google Adwords aanbiedt.

zoekterm Maandelijks zoekvolume Concurrentie Aanbevolen bod
google adwords 12100 0,32 0,79
adverteren op google 110 0,89 3,51
adwords specialist 10 0,98 9,47
adwords uitbesteden 10 1 5,01

Op het eerste zicht lijkt het alsof “Google Adwords” de meeste opportuniteiten biedt omdat deze combinatie maandelijks door 12100 personen gebruikt wordt. Wanneer we echter naar de intentie achter het zoeken zouden kijken, wordt duidelijk dat de andere zoektermen interessanter zijn. Iemand die “Google Adwords” in een zoekmachine ingeeft kán een interessante bezoeker voor uw website zijn, maar de kans is groter dat die persoon bijvoorbeeld een definitie zoekt of simpelweg de pagina van Google Adwords wil bezoeken.

Bij de andere zoektermen wordt de intentie duidelijker. Iemand die “adverteren op Google” in een zoekmachine ingeeft heeft effectief de intentie om een campagne op te zetten en te adverteren via Google. Uit deze zoekopdracht blijkt echter niet of de persoon de campagne zelf wilt onderhouden of op zoek is naar een partner.

De zoektermen “Adwords specialist” en “Adwords uitbesteden” zijn echter wel zoektermen waaruit blijkt dat de persoon op zoek is naar een partner voor Adwords. We zien bij de metrics “Concurrentie” en “Aanbevolen bod” eveneens een bevestiging hiervan. Waar de kost om zichtbaar te zijn voor de zoekterm “Google Adwords” ongeveer 0.79€ zal zijn, is het aanbevolen bod bij de andere zoektermen een veelvoud hiervan.

Voor het bepalen van goede zoektermen gebruikt u dus best alle door Google aangeboden metrics, in combinatie met een beetje gezond verstand.

Reken op een Google Adwords specialist om u te helpen bij het bepalen van goede zoektermen. Reken op Applic Group!

Hulp nodig bij het bepalen van de juiste zoektermen?
Contacteer een SEA specialist!

Hoe kunnen SEO en SEA samen uw online zichtbaarheid verbeteren?
Bekijk het hier

ADWORDS KEYWORD PLANNER