Lokaal adverteren op Google

Wilt u online en toch lokaal adverteren via Google? Reken op Applic Group, officiële Google partner met ruime expertise in regionaal adverteren.

Wanneer u online en lokaal wilt adverteren is Google Adwords vandaag de dag de oplossing bij uitstek. Lokale targeting maakt het mogelijk om uw doelgroep in uw directe omgeving (of elders) aan te spreken.

Wilt u online en toch lokaal adverteren?
Contacteer een SEA specialist

Lokale zoektermen

Door een Google Adwords campagne op te zetten met lokale zoektermen, zal u enkel vertoond worden wanneer iemand effectief de locatie gebruikt in zijn zoekopdracht. Wanneer je bv een advertentie maakt voor zoektermen als “rijbewijs Antwerpen”, zal je door middel van deze strategie ook de personen kunnen bereiken die op een andere locatie zoeken. Een Antwerpse studente aan de Hogeschool Gent die vanop haar kot een rijinstructeur zoekt zal dus eveneens uw advertentie te zien krijgen.

Lokale targeting

Alweer enkele jaren geleden voerde Google een update door die het mogelijk maakte om via Adwords een bepaalde regio te targeten. Via deze strategie zal u dus iedereen kunnen aanspreken die zich in een bepaalde stad, provincie of land bevindt. U kan zich zelfs op een straal rond een bepaald punt richten. In praktijk betekent dit dat u bv iedereen in een straal van 20km rond Antwerpen kan targeten die een zoekopdracht gebruikt waarin het woord “rijbewijs” voorkomt.

Nu is natuurlijk de vraag welke van deze methodes u best gebruikt wanneer u online en toch lokaal wilt adverteren in Google. Het antwoord is simpel. Beide! Een combinatie van deze 2 technieken zal u de meest complete regionale zichtbaarheid opbrengen.

Wilt u online en toch lokaal adverteren?
Contacteer een SEA specialist

Wilt u weten welke zoektermen voor u interessant zijn?
Bekijk het hier

ONLINE EN LOKAAL ADVERTEREN VIA GOOGLE