Google Shopping

Reken op de jarenlange ervaring van Applic Group als u uw Google Shopping campagne wilt laten instellen en optimaliseren.

Het is u vast al opgevallen. In de organische rankings van Google worden de laatste tijd meer en meer producten uit het Google Shopping kanaal getoond. Omdat Google de semantische betekenis van uw zoekopdracht analyseert, zal u – wanneer u een zoekopdracht gebruikt die de intentie om een product te kopen weergeeft – steeds een aantal relevante producten voorgeschoteld krijgen.

Wilt u uw producten rechtstreeks via de Google resultaten verkopen?
Contacteer ons voor een campagne op maat!

Hoe werkt Google Shopping?

Voor eigenaars van webshops kan dit een heleboel extra opportuniteiten met zich meebrengen. Houdt echter steeds volgende zaken in het achterhoofd wanneer uw een Google Shopping campagne gaat instellen.

Om zichtbaar te zijn in het Google Shopping kanaal moet u een “data feed” uploaden. Google haalt alle informatie voor Shopping uit deze feed. De ranking wordt echter bepaald door diverse beoordelingen van uw producten op verschillende vergelijkingssites. Wanneer u dus een succesvolle Google Shopping campagne wilt instellen, wordt het nog belangrijker om een goede en complete service te bieden. Een slechte review kan er immers voor zorgen dat uw producten minder zichtbaarheid genieten in het Google Shopping kanaal.

Reken daarom steeds op een specialist wanneer u een succesvolle Google Shopping campagne wilt laten instellen en optimaliseren.

Wilt u uw producten rechtstreeks via de Google resultaten verkopen?
Contacteer ons voor een campagne op maat!

Wilt u weten hoe we u op de hoogte houden van de impact van uw campagnes?
Bekijk het hier

GOOGLE SHOPPING