5 tips voor een succesvolle Social Media post

Vandaag de dag is 65% van de Belgen actief op Social Media. Met z’n allen spenderen we dagelijks gemiddeld 1u30 op ons favoriete Social Media netwerk. Het mag dus niet verbazen dat uw aanwezigheid op Social Media voor een heleboel extra opportuniteiten kan zorgen.

Omdat elk platform verschillend is, is het belangrijk om te begrijpen hoe u deze platformen het best benut. Een Social Media strategie die echt werkt, spreekt de taal van uw doelgroep en bereikt uw potentiële klanten op hun favoriete platform.

De 5 meest populaire Social Media platformen in 2018 zijn Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter en Pinterest.

Het aantal Belgen dat hun weg vindt naar Social Media blijft de laatste jaren alleen maar toenemen. Facebook telt vandaag de dag 7.3 miljoen Belgische gebruikers. Instagram is met 3.2 miljoen gebruikers ook sterk vertegenwoordigd. Meer dan 3 miljoen Belgen, of 60% van de totale beroepsbevolking, gebruikt LinkedIn, het platform waar werkgevers en werknemers elkaar vinden.

Om relevant te blijven op Social Media is het belangrijk om op regelmatige tijdstippen interessante content te delen met uw doelgroep. Alleen door het delen van interessante content zet u aan tot interactie. Content met een hoge interactie wordt door meer mensen en gedurende langere tijd gezien.

Wat is interessante content en hoe maakt u best gebruik van de verschillende platformen? We maakten onderstaande analyse om u inzichten te verschaffen in het schrijven van succesvolle Social Media berichten.

Tip 1 Post op de juiste dag van de week

social-media-analyse-dag-vd-week

Timing is everything! Verschillende onderzoeken tonen aan dat het moment waarop u uw post deelt een enorme impact heeft op het uiteindelijke bereik van uw post.

Via LinkedIn bereikt u uw doelgroep het best aan het begin van de week, terwijl uw posts voor Facebook gebruikers meer opvallen aan het einde van de week. Pinterest gebruikers zijn vooral op zoek naar inspiratie in het weekend, terwijl u op woensdag een ideaal bereik heeft via Twitter.

Tip 2 Post op het juiste uur van de dag

social-media-analyse-uur-vd-dag

Naast de dag van de week, is het uur waarop u uw posts lanceert ook van belang voor het bereik dat u zal genereren met uw Social Media berichten.

Gebruikers van LinkedIn bereikt u het best voor en na de werkuren of tijdens hun middagpauze. Gebruikers van Facebook of Instagram bereikt u eerder in de vroege namiddag of ’s avonds, terwijl Twitter gebruikers vooral open staan voor uw boodschap tussen 10.00 en 13.00.

Tip 3 Maximum aantal posts per dag

social-media-analyse-posts-per-dag

Door actief te blijven op Social Media, zorgt u ervoor dat uw bedrijf en uw boodschap steeds vers in het geheugen ligt. Toch is het belangrijk om niet te overdrijven. Zorg op regelmatige tijdstippen voor relevante en vooral interessante content, maar zorg dat uw doelgroep de frequentie van uw posts niet als vervelend ervaart.

Het aantal berichten dat u best per dag lanceert, verschilt enorm per platform. Uw LinkedIn doelpubliek heeft genoeg aan één enkele kwalitatieve post per dag, terwijl uw doelgroep via Twitter tot 13 keer per dag uw boodschap verslindt.

Tip 4 Het ideale aantal karakters per post

social-media-analyse-aantal-karakters

De ideale lengte van uw post is afhankelijk van het platform waarop u uw boodschap wilt lanceren. Het aantal karakters in uw bericht beïnvloedt de mate van interactie die uw doelgroep zal hebben met uw bericht.

Op platformen als Instagram en Pinterest is de ruimte voor uw beschrijving groter dan bv bij Facebook of LinkedIn. Om die reden zien we een duidelijk verschil in het aantal karakters voor de best presterende berichten bij Facebook (111) en LinkedIn (149) enerzijds, en Instagram (241) en Pinterest (215) anderzijds.

Tip 5 Applic Group top tip voor meer bereik

Omdat goede inhoud creëren nu eenmaal tijd kost, wilt u uiteraard dat uw boodschap door zo veel mogelijk relevante personen gezien wordt. Met de hulp van onze handige tips wordt u een echte Social Media guru.

Facebook

U heeft de mogelijkheid om groepen, personen of pagina’s te taggen in facebook posts. Door @tag aan uw bericht toe te voegen, zorgt u ervoor dat iedereen die deze groep, persoon of pagina volgt ook uw bericht te zien zal krijgen.

LinkedIn

De ruimte die uw LinkedIn post inneemt in het nieuwsoverzicht is vrij beperkt. Zorg daarom steeds voor een korte, catchy titel en een afbeelding die tot de verbeelding spreekt. Vermijd bedrijfslogo’s, stockfoto’s en bij uitbreiding alles waarvan het haar van de lezer rechtop gaat staan.

Instagram

Door het toevoegen van relevante #hashtags aan uw bericht, bereikt u ook de personen die deze hashtags volgen. De meest gebruikte hashtags van 2020 zijn #love, #instagood, #photooftheday, #fashion, #beautiful, #happy, #cute, #tbt, #like4like en #followme. Experimenteer met hashtags om uw bereik te optimaliseren.

Twitter

Vermijd uitsluitend commerciële content. Twitter is in feite een gigantische chat room. Veel mensen zullen daarom uw berichten niet appreciëren wanneer u constant uw producten of diensten probeert te slijten. Een goede verhouding is 5/3/2. Voor elke 2 promotionele tweets die u doet, plaatst u 3 niet promotionele berichten en 5 berichten van iemand anders.

Pinterest

De Pinterest zoekfunctie geeft u de meest gebruikte onderwerpen, relevant aan uw zoekopdracht. Gebruik deze zoektermen als #hashtag in uw beschrijving om het bereik van uw Pinterest berichten te vergroten.

Hulp nodig?

Onze handige tips voor het schrijven van Social Media posts zijn de eerste stap naar een succesvolle Social Media campagne. Heeft u toch een beetje hulp nodig? We denken graag met u mee over het implementeren van een Social Media strategie op maat.

  Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak  Velden met een * zijn verplicht

  Lees ook even ons privacybeleid.

  Privacy is belangrijk voor ons.

  Je persoonsgegevens worden enkel gebruikt om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

  Persoonsgegevens zullen dan ook nooit doorgegeven worden aan derden.