SEO audit

SEO audit van uw website: stappenplan

Met een SEO audit achterhaalt u de huidige SEO waarde van uw website. Zo bepaalt u het startpunt van uw SEO traject. Het helpt u om uw sterke punten bloot te leggen, maar ook om zwakke punten te achterhalen. Zo neemt u de juiste stappen in uw zoekmachineoptimalisatietraject.

SEO audit aanvragen

Benieuwd hoe uw website er momenteel voorstaat op vlak van SEO? Onze SEO experts voeren graag een SEO audit voor u uit. Contacteer ons gerust bij vragen.

 

SEO check aanvragen

 

Wat is een SEO audit?

Een SEO audit is een grondige evaluatie van uw website om de algehele gezondheid en effectiviteit van uw zoekmachineoptimalisatie inspanningen te beoordelen. Het doel is om inzicht te krijgen in de huidige staat van uw website en om potentiële problemen en kansen te identificeren. Tijdens een SEO audit analyseert u verschillende aspecten van uw website zoals: technische SEO, on-page SEO, off-page SEO, gebruikservaring en concurrentieanalyse.

Wanneer een SEO audit uitvoeren?

Het uitvoeren van een SEO audit is een cruciaal onderdeel van elke effectieve SEO strategie. Voer in volgende situaties altijd een SEO audit uit:

  1. Voor de start van een SEO traject: gaat u in zee met een SEO expert? Dan wilt u waarschijnlijk weten wat de resultaten zijn. Hiervoor voert u een 0-meting (SEO audit) uit. Start u een SEO traject op met ons SEO bureau? Dan krijgt u van ons altijd een gratis SEO audit.
  2. Bij de lancering van uw nieuwe website: voor u een nieuwe website lanceert, is het verstandig om een SEO audit uit te voeren. Zo identificeert u eventuele technische problemen of optimalisatiemogelijkheden voordat de website live gaat.
  3. Bij grote website-updates of wijzigingen: wanneer u belangrijke wijzigingen aanbrengt in de structuur, inhoud of technische aspecten van uw website, is het verstandig om zowel voor als na de wijzigingen een SEO audit uit te voeren. Zo controleert u of uw wijzigingen geen negatieve invloed hebben gehad op de SEO prestaties.
  4. Elk jaar: het is aan te raden om regelmatig, bijvoorbeeld jaarlijks, een SEO audit uit te voeren om ervoor te zorgen dat uw website up-to-date blijft met laatste SEO-trends en best practices.
  5. Bij een daling in de zoekmachines of organisch verkeer: als u merkt dat uw zoekmachineposities dalen of uw website minder organisch verkeer genereert, is een SEO audit noodzakelijk om de oorzaak te achterhalen.
  6. Voorafgaand aan een lancering of herpositionering van uw werk: als u van plan bent om uw merk opnieuw te positioneren, een rebranding uit te voeren of een herlancering van uw website te doen, is het verstandig om een grondige SEO audit uit te voeren om ervoor te zorgen dat uw SEO strategie in lijn is met uw nieuwe zakelijke doelstellingen.

SEO audit uitvoeren: stappenplan

  1. Voorbereiding en analyse van de huidige situatie
    • Verzamel informatie over de huidige staat van uw website, inclusief belangrijke statistieken zoals organisch verkeer, zoekwoordenranglijsten en conversiegegevens.
    • Identificeer belangrijke doelstellingen voor de SEO audit, zoals het verbeteren van organisch verkeer, het verhogen van conversies of het verbeteren van de gebruikerservaring.
  2. Technische SEO-audit
    • Controleer de website op crawlbaarheid en indexeerbaarheid door uw robots.txt-bestand en sitemap.xml-bestand te controleren.
    • Controleer de laadsnelheid van de website met behulp van tools zoals Google PageSpeed Insights of GTmetrix.
    • Analyseer de URL-structuur, interne linkstructuur en canonicalisatie.
    • Controleer of de website mobielvriendelijk is met behulp van Google's Mobile-Friendly Test.
  3. On-page optimalisatie-audit
    • Analyseer de kwaliteit en relevantie van de content op elke pagina, inclusief titels, metabeschrijvingen, headers, en bodytekst.
    • Controleer of de juiste zoekwoorden strategisch zijn geïntegreerd in de content.
    • Controleer de optimalisatie van afbeeldingen, alt-tags en bestandsnamen.
    • Zorg ervoor dat alle pagina's correct zijn gecategoriseerd met behulp van logische en SEO-vriendelijke URL's.
  4. Off-page factoren-audit:
    • Analyseer het backlinkprofiel van de website met behulp van tools zoals Ahrefs, Majestic of Moz.
    • Controleer de kwaliteit van de backlinks en zoek naar eventuele schadelijke of onnatuurlijke links die kunnen worden verwijderd.
  5. Gebruikerservaring (UX)-audit
    • Analyseer de gebruikerservaring van de website, inclusief navigatie, bruikbaarheid en algemeen ontwerp.
    • Controleer of de website goed presteert op verschillende apparaten en schermformaten.
    • Voer gebruikerstests uit om inzicht te krijgen in hoe gebruikers de website ervaren en om eventuele pijnpunten te identificeren.
  6. Concurrentieanalyse
    • Analyseer de SEO-prestaties van de belangrijkste concurrenten om inzicht te krijgen in sterke en zwakke punten én om kansen voor verbetering te identificeren.
  7. Rapportage en aanbevelingen
    • Stel een gedetailleerd rapport op met alle bevindingen van de SEO-audit.
    • Identificeer prioriteiten en aanbevelingen voor verbetering op basis van de doelstellingen van de audit en de bevindingen.
    • Presenteer het rapport aan belanghebbenden en bespreek de aanbevolen acties en volgende stappen.
  8. Implementatie en opvolging
    • Implementeer de aanbevolen wijzigingen op uw website.
    • Monitor de impact van de wijzigingen op organisch verkeer, zoekwoordenranglijsten en andere relevante statistieken.
    • Voer regelmatig follow-up audits uit om de voortgang te controleren en nieuwe kansen voor verbetering te identificeren.

SEO audit aanvragen: Applic Group staat voor u klaar

Benieuwd hoe uw website er momenteel voorstaat op vlak van SEO? Onze SEO experts voeren graag een SEO audit voor u uit. Contacteer ons gerust bij vragen.

    JA, ik wil een GRATIS SEO check

    Proudly powered by Applic Group